Jau kuris laikas planavome pradėti savo tinklaraštyje rašyti naują skiltį, svarstėme įvairius variantus, šiek tiek atidėliodavome, bet, svarbiausia, pagaliau tam prisiruošėme. Taigi, pirmą įrašą skiriame mūsų praeitos savaitės patirčiai, apie kurią labai glaustai jau rašėme savo Facebook puslapyje.
Apie viską nuo pradžių. Vieną vakarą gavome labai gražų laišką iš vienos reklamos agentūros su kvietimu apsilankyti „Maggi“ organizuojamoje kulinarinėje kelionėje. Buvome informuoti, kad su šefu Gian Luca (čia tas iš televizoriaus) mokysimės gaminti kelis itališkus patiekalus, o gamindami naudosime naujuosius „Maggi“ natūralių žolelių mišinius. Na, kadangi Italiją mes mėgstame, gaminti taip pat mėgstame, nauji produktai mums irgi labai prie širdies, tai neliko nieko kito, kaip tik sutikti ir apsilankyti sostinėje.
Labai džiaugėmės, kad į renginį atvykome bene pirmieji, tad turėjome šiek tiek laisvo laiko šnektelti su šefu, išgirsti jo istoriją. Taip pat pabendravome su „Maggi“ atstovais, jie pristatė produkciją, papasakojo kaip kruopščiai atrinkinėjo ingredientus ir juos derino.
Renginyje susirinko visai nemažas burys ir kitų tinklaraštininkų, su kuriais buvo labai smagu susipažinti. Linkėjimai Storas pomidoras, Gėrimų ir patiekalų magija, Lusciuos Style bei kitiems, kurių pavadinimų nelabai pamename. Jei nesunku – brūkštelkit į komentarus, kad primintumėte apie save.:)
Prasidėjus pamokai, šefas pravedė trumpą instruktažą, pristatė, ką gaminsime, paskirstė visiems darbus. Pamokos metu mokėmės gaminti tris itališkus receptus:
- Nduja salotas su avokadais;
- Lazaniją su jautienos kukuliais;
- Itališką ledų/putėsių desertą – semifreddo.
Nduja salotos buvo mūsų atradimas. Buvome daug girdėję ir šiek tiek ragavę aštrios Nduja dešros, nors, iš tiesų, tai – tikra pasta, ir salotose ji ypač tiko. Tai buvo pakankamai paprastas patiekalas iš avokadų, salotų lapų ir vyšninių pomidoriukų. Salotos buvo gardinamos balzamiku, alyvuogių aliejumi ir naujaisiais Maggi persilado prieskoniais, kuriuose jaučiamas džiovintas česnakas, svogūnas ir petražolės. Tiesą pasakius, mums šis mišinys labai krito į akį (ir skrandį), ir, kaip jau minėjome savo Facebook įraše, persiladas tikrai tinka daug kur. Šiek tiek sugrįštant prie Nduja dešros, jei nebandėte, labai siūlome paragauti ir jos. Tai tradicinė tepama sicilietiška dešra, pagaminta iš mėsos, aštrių paprikų ir prieskonių. Tradiciškai valgoma tepant ant itališkos duonos, tačiau gali būti naudojama daug kur (salotos, picos, makaronai ir taip toliau). Beje, tikrai labai aštri!
Prie pagrindinio patiekalo reikėjo gerokai padirbėti, kadangi mums teko išminkyti naminių makaronų lakštų tešlą ir ją iškočioti. Nors ir šiek tiek sušilome, bet užduotį sėkmingai įvykdėme ir gavome visą kalną naudingų patarimų apie itališkų makaronų gamybos subtilybes. Kol mes „žaidėme“ su tešla, ant viryklės buvo verdamas jautienos padažas, bešamelio padažas bei kepami mėsos kukuliai. Gamindamas jautienos padažą Gian Luca naudojo Maggi maltos mėsos prieskonių mišinį su džiovintų daržovių gabalėliais ir jūros druska. Pasak jo, prieskonių mišiniai kartais gali labai palengvinti virtuvės megėjo ir profesionalo gyvenimą, kadangi nereikia atrinkinėti tarpusavyje derančių atskirų prieskonių. Atskirų lazanijos sudedamųjų dalių gamyba užtruko ilgiausiai, tačiau įdomiausia dalis buvo pačios lazanijos sudėliojime. Mums pasirodė tikrai neįprasta, kuomet šefas liepė nedaryti atskirų lazanijos sluoksnių iš bešamelio ir jautienos padažo, o juos abu sumaišyti į vieną masę ir ją naudoti kiekviename sluoksnyje. Taip pat neįprasta buvo papuošti lazanijos viršų apkeptais jautienos kukuliais. Tačiau galutinis variantas tikrai pasiteisino ir buvo be galo skanus. Labai norėjome pakartoti, bet nebeliko. Ateityje, gamindami lazaniją, taip pat maišysime bešamelį su jautienos padažu – siūlome išbandyti ir jums.
Gaminant desertą sunkumų nebuvo. Viskas buvo gan paprasta, įdomi gamybos technika, o skonis tikrai labai desertiškas. Tikimės greitu metu pasidalinti savo naminio semifreddo deserto adaptacija. Arba, jei labai norite, brūkštelkite žinutę mums ir atsiųsime Gian Luca receptą (gal labai nesupyks).
Taigi, renginys mums be galo patiko, išmokome daug naujo, sužinojome negirdėtų dalykų, susipažinome su naujais prieskoniais ir dar gavome dovanų.
Iki kitų kartų!
Parašykite komentarą