Go Back
Spausdinti

KIAULIENOS ŠONKAULIUKAI AMERIKIETIŠKAI

Perspėjame, kad šis patiekalas šiek tiek užtrunka, tačiau nereikalauja daug darbo, o skonis atperka pastangas. 

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 4 hours
Ant stalo per 4 hours 10 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 65 g džiovintos paprikos miltelių
  • 55 g rudo cukraus
  • 40 g druskos
  • 2 šaukštų maltų garstyčių sėklų
  • 2 šaukštų česnako granulių
  • 1 šaukšto džiovintų svogūnų granulių
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • 1 šaukšto kalendros
  • 1 šaukštelio kumino
  • 1 šaukštelio maltų čili pipirų
  • 1 šaukštelio maltų juodų pipirų
  • 1,6-1,8 kg kiaulienos šonkaulių

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasiruošiame prieskonių mišinį, sumaišydami visus prieskonius.

  2. Kiaulienos šonkauliukus nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir apšlakstome skystu dūmų koncentratu (apie 1 šaukštelis kiekvienai šonkaulių juostai). 

  3. Tuomet mėsą kruopščiai iš abiejų pusių ištriname pasiruoštu prieskonių mišiniu ir dedame ant aliuminio folija išklotos kepimo skardos. Šonkaulius užklojame kitu lapu folijos ir labai kruopščiai ‘užkamšome’, kad nepabėgtų mėsos garai ir drėgmė. Paruoštą mėsą dedame į 120 laipsnių orkaitę ir kepame 2 valandas. 

  4. Po to nuimame viršutinį folijos sluoksnį ir leidžiame mėsai šiek tiek paskrusti – kepame dar pusantros valandos. Kiaulienos šonkauliukai būna iškepę, kuomet įkišus dantų krapštuką, nejaučiamas beveik joks pasipriešinimas.

  5. Pabaigai gausiai ištepame barbekiu padažu (rekomenduojame naminį, pagal mūsų receptą) ir pakepame/karamelizuojame dar 10-15 minučių.

Patarimai

Kiaulienos šonkauliai patiekami su gaiviomis salotomis ar marinuotomis daržovėmis.