Perspėjame, kad šis patiekalas šiek tiek užtrunka, tačiau nereikalauja daug darbo, o skonis atperka pastangas.
Pirmiausia pasiruošiame prieskonių mišinį, sumaišydami visus prieskonius.
Kiaulienos šonkauliukus nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir apšlakstome skystu dūmų koncentratu (apie 1 šaukštelis kiekvienai šonkaulių juostai).
Tuomet mėsą kruopščiai iš abiejų pusių ištriname pasiruoštu prieskonių mišiniu ir dedame ant aliuminio folija išklotos kepimo skardos. Šonkaulius užklojame kitu lapu folijos ir labai kruopščiai ‘užkamšome’, kad nepabėgtų mėsos garai ir drėgmė. Paruoštą mėsą dedame į 120 laipsnių orkaitę ir kepame 2 valandas.
Po to nuimame viršutinį folijos sluoksnį ir leidžiame mėsai šiek tiek paskrusti – kepame dar pusantros valandos. Kiaulienos šonkauliukai būna iškepę, kuomet įkišus dantų krapštuką, nejaučiamas beveik joks pasipriešinimas.
Pabaigai gausiai ištepame barbekiu padažu (rekomenduojame naminį, pagal mūsų receptą) ir pakepame/karamelizuojame dar 10-15 minučių.
Kiaulienos šonkauliai patiekami su gaiviomis salotomis ar marinuotomis daržovėmis.