Spausdinti
Spageciai amatraciana

SPAGEČIAI „AMATRACIANA“

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Ant stalo per 20 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus kepimui
  • 200 g spaghetti ar bucatini makaronų;
  • 1/2 čili pipiro arba džiovintų čili
  • šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/2 raudono svogūno
  • 100 g šaltai rūkytos šonines
  • 400 ml skardinės konservuotų luptų pomidorų
  • šviežiai tarkuoto kietojo arba pecorino sūrio

Gamybos eiga

  1. Rūkytą šoninę supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepame 5-6 minutes, kol šoninė gerokai apskrunda. 

  2. Tuomet beriame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir čili pipirą. Pakepame dar kelias minutes.

  3. Tada į tą pačią keptuvę suverčiame skardinę konservuotų luptų pomidorų ir, sumažinę ugnį, padažą paverdame 10-15 minučių (kartais pamaišome).

  4. Kol verda padažas, pasūdytame vandenyje išsiverdame makaronus. Spagečiai turėtų būti al dente.

  5. Kuomet išverda makaronai, verčiame juos tiesiai į padažą, kartu su 2-3 šaukštais vandens, kuriame jie virė, ir viską gerai išmaišome.

  6. Patiekiame su tarkuotu sūriu.