Go Back
Spausdinti
sumustinis su krevetemis

SUMUŠTINIS SU KREVETĖMIS (BÁNH MÌ)

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Ant stalo per 20 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 1 prancūziško batono
  • 8-10 krevečių (šviežių, atvėsintų)
  • 1 didelės morkos
  • 1/2 baltojo ridiko (daikono)
  • 1/2 agurko
  • 1/2 šaukštelio ryžių acto
  • 1/2 šaukštelio cukraus
  • šviežios kalendros
  • šiek tiek šviežio čili pipiro
  • 2 šaukštų majonezo
  • 1 šaukšto čili pastos (marinatui)
  • 1/2 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus (marinatui)
  • kelių lašų žuvies padažo (marinatui)
  • 1/2 šaukšto vandens (marinatui)
  • 1/2 šaukšto cukraus (marinatui)
  • 1/2 šaukšto ryžių acto (marinatui)

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasiruošiame krevečių marinatą. Inde sumaišome visus marinato ingridientus ir pamaišome kol cukrus ištirps. Tada pusę jo supilame ant krevečių ir pamarinuojame 10 minučių.

  2. Likusią pusę marinato sumaišome su dviem šaukštais majonezo – tai bus pagardas sumuštiniui.

  3. Po to pasiruošiame sumuštinio daržoves. Morką ir baltąjį ridiką sutarkuojame arba supjaustome plonomis juostelėmis. Sudedame į indą, užpilame ryžių actu, beriame šiek tiek cukraus ir palaikome bent 10 minučių. Šiuo būdu daržovės lengvai pasimarinuos ir mūsų sumuštinis su krevetėmis įgaus gaivumo. Agurkus supjaustome juostelėmis ir padedame į šalį.

  4. Tuomet perpjauname prancūzišką batoną per pusę ir abi dalis pjauname išilgai. Apatinę dalį gausiai ištepame majonezo padažu ir dedame į orkaitę (rekomenduojame grilio rėžimą) 5 minutėms, kad duona šiek tiek apskrustų.

  5. Tuo pat metu keptuvėje, ant šiek tiek alyvuogių aliejaus, iškepame marinuotas krevetes (po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės).

  6. Iškepusias krevetes dedame ant paskrudinto prancūziško batono, ant viršaus dedame agurko juosteles ir marinuotas daržoves. Taip pat gausiai pabarstome šviežia kalendra ir pjaustytais čili pipirais. 

Patarimai

Patiekiame su sriracha padažu.