Šiame recepte būtini džiovinti avinžirniai, jei galvojate, kad pavyks išsisukti su konservuotais – nevarkite. Avinžirnius užmerkiame vandenyje per naktį.
Kitą dieną juos nukošiame, praskalaujame vandeniu ir verčiame į maisto trintuvą kartu su smulkintu svogūnu, česnaku, miltais ir visais prieskoniais. Viską malame iki vientisos smėlio konsistencijos. Jei malant trūksta skystumo, pilame šiek tiek vandens.
Iš gautos masės formuojame rutuliukus. Turėtų gautis 30-40 vienetų. Tuo pat metu į didelį puodą supilame aliejų ir jį užverdame. Falafelius verdame karštame aliejuje po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
Kuomet išverda, sudedame ant popierinio rankšluosčio, o kai atvėsta, naudojame juos įvairiuose patiekaluose, šaldome, kepame.