Go Back
Spausdinti

ŠOKOLADINIS PYRAGAS „BROWNIE“

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 35 minutes
Ant stalo per 50 minutes
Pamaitins 9
Energinė vertė 360 kcal

Ingredientai

  • 250 g juodo šokolado (mes naudojome turintį nemažiau 52% kakavos)
  • 170 g sviesto (nesūdyto)
  • 200 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 3 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 100 g miltų

Gamybos eiga

  1. Užsikaičiame orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kaista, pasiruošiame „garų vonelę“: į puodą pilame vandens ir ant jo viršaus uždedame dubenį (dubuo turėtų nesiliesti su vandeniu, o būti virš jo, kad įkaistų ne nuo tiesioginio sąlyčio su vandeniu, o nuo vandens garų). Tada toje voneleje ištirpdome gabalėliais pjaustytą sviestą kartu su sutrumpintu šokoladu iki vientisos masės. Šokoladui ir sviestui pilnai išsilydžius, nukeliame dubenį ir leidžiame šiek tiek atvėsi. 

  2. Atskiriame inde gerai išsiplakame kiaušinius su cukrumi. 

  3. Tada į jį suverčiame pravėsusį tirpintą šokoladą su sviestu, gerai išmaišome, ir beriame miltus, šiek tiek druskos ir vėl viską gerai išmaišome.

  4. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi (prieš jį įklojant, gerai suglamžom, sekundei pakišam po tekančiu vandeniu – bus lengviau viską gražiai patiesti). Supilame gautą šokoladinę masę ir kepame 30-35 min. Pyragui iškepus, paliekam jį atvėsti. Patiekiame su ledais.

Patarimai

Valgant pyragą kitą dieną, rekomenduojame gabalėlį jo pašildyti mikrobangų krosnelėje ir patiekti su ledais – šiltas jis daug skanesnis, o ledai – geriausias brownie draugas.