Go Back
Spausdinti

MAKARONAI SU LAŠIŠA IR DEGTINE

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Ant stalo per 25 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 200 g penne arba fusilli makaronų
  • 100 g rūkytos lašišos
  • 50 ml degtinės
  • 1 svogūnas
  • 100-120 ml grietinėlės
  • 1 sauja vyšninių pomidorų
  • šiek tiek šviežio baziliko
  • druska ir pipirai
  • 1 šaukštas kietojo sūrio
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Gamybos eiga

  1. Pasūdytame vandenyje išverdame makaronus iki al dente.

  2. Kol verda makaronai gaminame padažą: į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepiname smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną.

  3. Pakepę dvi minutes beriame ketvirčiais arba puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus. Viską kepame dar kelias minutes, kol svogūnai pageltonuoja. 

  4. Tuomet pilame degtinę ir paliekame ją 1-2 minutėms, kad išgaruotų alkoholis (šis žingsnis labai svarbus, kad patiekale nesijaustų alkoholio poskonis).

  5. Tada pilame grietinėlę ir verdame padažą 4-5 minutes. Paskaniname druska, pipirais, beriame šviežią (tinka ir džiovintas) baziliką, beriame smulkiai pjaustytą rūkytą lašišą.

  6. Maždaug tuo pat metu jūsų makaronai jau turėtų būti išvirę, tad į padažą pilame 3-4 šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, o pačius makaronus nukošiame ir suverčiame į padažą. Viską gerai išmaišome ir pakepame 2 minutes.

  7. Šie makaronai su lašiša patiekiami pagardinus kietuoju sūriu.