Go Back
Spausdinti
avinzirniu salotos ispaniskai

Avižirnių salotos ispaniškai

Šiltos ir sveikos salotos pusryčiams, pietums, vakarienei.

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes
Ant stalo per 25 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 2 česnako skiltelės
  • 1 svogūnas
  • 400 g virtų avinžirnių (mes naudojame konservuotus)
  • 100 ml alaus (mums skaniausia su tamsiu alumi)
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 laimas
  • 4 kiaušiniai
  • 80-100 g chorizo dešros
  • alyvuogių aliejus kepimui
  • svogūnų laiškai

Gamybos eiga

  1. Keptuvę įkaitiname iki vidutinės kaitros ir ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakepiname griežinėliais pjaustytą čhorizo dešrą. 

  2. Kuomet dešra gerokai paruduoja, išimame ją iš keptuvės ir sudedame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

  3. Tada į tą pačią keptuvę beriame pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Kepame 5-6 minutes, kol suminkštėja.

  4. Į svogūnus pilame alų ir padidinę temperatūrą leidžiame jam nugaruoti (apie 2-3 minutes). 

  5. Į tą pačią keptuvę suberiame jau iškępusią ir "pailsėjusią" chorizo dešrą ir nukoštus virtus avinžirnius. Sumažiname ugnį ir patroškiname 3-5 minutes.

  6. Tuo pat metu atskiroje keptuvėje išsikepame kiaušinius, kurie taps puikiu pagardu. Mums patinka jų neperkepti, kadangi skystas trynys pasodrina ir taip puikų šio patiekalo skonį. 

  7. Štai ir viskas! Avinžirnių salotos ispaniškai paruoštos. Krauname į lėkštę, apšlakstome laimo sultimis ant viršaus užklojame keptus kiaušinius ir pabarstome svogūnų laiškais.

Patarimai

Rekomenduojame šias salotas valgyti kartu su šviežiais ridikėliais, apšlakstytais laimo sultimis, druska ir pipirais. O jei ridikėliai iš jūsų daržo - gaunate papildomų taškų!