Išbandžius begalę skirtingų receptų nusprendėme, kad ši idealiausia.
Puode, kuriame virsime sriubą, ant vidutinės temperatūros įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą svogūną su salieru. Praėjus kelioms minutėms suberiame smulkintą česnaką ir kepame dar porą minučių.
Tada į daržovės dedame pomidorų pastą ir dar šiek tiek leidžiame viskam pakepti, tik nepamirštame maišyti, nes pomidorų pasta gali pradėti svilti.
Po to į puodą suverčiame pomidorus (rekomenduojame naudoti kokybiškus itališkus) ir pilame sultinį, taip pat įdedame cukraus, šiek tiek druskos, pipirų ir viską verdame apie 15 min.
Beriame baziliką ir raudonėlį. Išvirusią sriubą sutriname rankiniu trintuvu. Patiekti galima su tarkuotu sūriu ir skrebučiais arba apšlakstyti pesto padažu.