Vėlyvųjų pusryčių karalius.
Pirmiausia išsikepame kiaulienos šoninę ir paliekame ant virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Užverdame puodą su vandeniu. Ant puodo su verdančiu vandeniu pastatome dubenį (žr. čia), kuriame gaminsime padažą. Svarbu, kad dubuo nesiliestu su verdančiu vandeniu, nes padažas gali pervirti. Taip pat sumažiname kaitrą iki minimalios.
Tuomet į paruoštą vonelė dedame 2 kiaušinių trynius, porą lašų citrinos sulčių, šaukštą balto vyno acto ir šiek tiek druskos, pipirų. Nuolat maišome ir palengva pilame ištirpintą sviestą, kol padažas sutirštėja (nepervirkite, nes gausis kiaušinienė).
Tada pasiruošiame kiaušinius. Į puodą su verdančiu vandeniu pilame 2 šaukštus obuolių ar vyno acto ir šaukštu ar šluotele padarome vandens sūkurį. Sumažiname kaitrą ir palaukiame kol vanduo nustos burbuliuoti. Tuomet pats laikas atsargiai įmušti kiaušinius į vandenį (mušant kiaušinius paleiskite juos kuo arčiau vandens paviršiaus). Juos verdame 2-3 minutes ir ištraukę padedame ant popierinio ar virtuvinio rankšluosčio, kad nusausėtų.
Galiausiai pasiskrudinamę perpjautas bandeles, ant kiekvienos pusės dedame po juostelę (ar kelias) keptos šoninės, be lukšto virtą kiaušinį ir didelį šaukštą padažo. (jei padažas truputį atvėsęs ir pastingęs, įpilame kelis lašus vandens ir išmaišome). Ant viršaus pabarstome šiek tiek pipirų, smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų ar svogūnų laiškų. Benedikto kiaušiniai paruošti.
Tradiciškai šis patiekalas patiekiamas ant english muffin bandelės, tačiau neradus jų puikiai tiks ir kitos mėgstamos bandelės.