Spausdinti
Slyvu-pyragas-mazas

Garsusis slyvų pyragas

Slyvų sezono pažiba - nuostabus ir gaivus kepinys, kuris labai tinka su ledais.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 40 minutes
Ant stalo per 50 minutes
Pamaitins 6

Ingredientai

  • 125 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 200 g cukraus
  • 115 g minkšto sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 12 slyvų
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštas cinamono

Gamybos eiga

  1. Inde sumaišome sausus ingridientus: miltus su kepimo milteliais ir druska.

  2. Atskirame inde išsukame minkštą sviestą su cukrumi. Kuomet cukraus grūdelių nebesimato, įmušame kiaušinius (po vieną) ir išplakame.

  3. Į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį suverčiame sumaišytus sausus ingridientus.

  4. Tuomet imame apie 25 cm skersmens apvalią kepimo formą, ją ištepame sviestu ir supilame visą tešlą.

  5. Slyvas perpjauname per pusę ir išimame kauliukus.

  6. Slyvų puseles išdėliojame ant pyrago viršaus, apšlakstome citrinos sultimis, cukrumi ir cinamonu.

  7. Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes, kol gražiai apskrunda, ir, įsmeigus smeigtuką, nebeprilimpa tešlos gabalėlių.

  8. Patiekiame šiek tiek atvėsusį su ledais.

Patarimai

Neskubėkite suvalgyti šio pyrago iškarto - antrą dieną jis tampa dar skanesnis.