Garsusis karis iš Tailando.
Dideliame puode ant vidutinės kaitros įkaitiname kokosų arba alyvuogių aliejų. Vištienos file supjaustome 1 cm dydžio kūbeliais ir suverčiame į puodą, kartu su kario pasta. Kepame 5 minutes, kol višta šiek tiek pabaltuoja.
Tuomet į tą patį puodą supilame kokosų pieną, kartu su cukrumi, žuvies arba sojos padažą bei laimo lapus (jei naudojame). Viską gerai išmaišome ir paverdame kelias minutes.
Baklažanus supjaustome kūbeliais, nuo bambukų ūglių nupilame vandenį ir beriame į puodą su kokosų pienu. Verdame 10 minučių.
Kuomet tailandietiškas karis išverda, įspaudžiame laimo sulčių, gausiai beriame smulkintų baziliko lapelių ir šiek tiek smulkinto čili pipiro. Patiekiame su virtais jazminų ryžiais.