Go Back
Spausdinti
Jautienos troskinys

Jautienos troškinys burgundiškai

Būtina valgyti su raudonu vynu.

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 3 hours
Ant stalo per 3 hours 15 minutes
Pamaitins 6

Ingredientai

  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kg jautienos kumpio
  • 150 g rūkytos šoninės
  • 200 g mažų svogūnėlių (šalotų)
  • 350 g rudų pievagrybių
  • šakelė šviežio čiobrelio
  • šakelė šviežių petražolių
  • šakelė šviežio rozmarino
  • 3-4 lauro lapai
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 butelys raudono sauso vyno
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Į didelį troškintuvą arba puodą, kuris būtų tinkamas troškinti orkaitėje, pilame alyvuogių aliejaus (tradicičkai dedami ančių taukai, tačiau alyvuogių aliejus taip pat tinkamas) ir įkaitiname iki vidutinės kaitros. 

  2. Tuomet jautieną supjaustome 1-2 cm dydžio kūbeliais, pabarstome druska, pipirais ir dalimis apkepame puode, kad mėsa šiek tiek paskrustų, bet iki galo neiškeptų.  Labai svarbu puodo neperkrauti, o mėsą kepti dalimis, kad mėsa nepradėtų virti savo sultyse. Kuomet mėsa apskrunda, ją išimame į atskirą indą.

  3. Apkepus paskutinę mėsos dalį ir ją išėmus, į tą patį puodą dedame smulkintą šoninę, ketvirčiais pjaustytus pievagrybius, į 2-4 dalis perpjautus šalotinius svogūnėlius ir pomidorų pastą.

  4. Labai svarbi šio troškinio sudedamoji dalis - žolelių 'puokštė'. Prieskoninių žolelių šakeles, kartu su lauro lapais, suvyniojame į gabalėlį audeklo ir, perrišę siūlu, metame į bendrą puodą. 

  5. Viską pakepame 2-3 minutes, gerai išmaišome ir suverčiame apkeptus jautienos gabalėlius. Būtinai kartu supilame ir sultis iš lėkštės ar indo, kuriame buvo laikoma apkepta mėsa - ten slypi daug skonio.

  6. Tada į tą uodą pilame 100ml vandens ir butelį vyno, labai gerai išmaišome ir, uždengę troškintuvą, dedame jį į orkaitę 3 valandoms, 150 laipsnių įkaitintoje temperatūroje.

  7. Patiekiame su bulvių koše ar prancūzišku batonu.