Spausdinti
Kimci

Korejietiškas kimchi

Kininių kopūstų ir baltųjų ridikų kimchi receptas. Rekomenduojame gaminti iš karto kuo daugiau, nes pamatysit, kaip greitai nebeliks...

Pasiruošimas 3 days
Pamaitins 12

Ingredientai

  • 1 kg kininio kopūsto
  • 1/2 baltojo ridiko (daikono)
  • 4 svogūnų laiškai
  • 6 česnako skiltelės
  • 5 cm ilgio imbierio gabalėlis
  • 50 ml žuvies padažo
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 100 g druskos
  • 80 g smulkintų džiovintų čili pipirų skiedrelių (rekomenduojame korejietišką - gochugaru)
  • vandens

Gamybos eiga

  1. Kininį kopūstą supjaustome 5 cm ilgio ir 1-3 pločio juostelėmis. Sudedame į didelį indą, beriame druską ir labai gerai išmaišome, kad kopūstas pasidengtų druska. 

  2. Į tą patį indą pilame šalto vandens, kad viską apsemtų. Uždengiame ir paliekame stovėti kambario temperatūroje 12-24 valandas. 

  3. Sekančią dieną, kopūstus nukošiame ir nuplauname. Šiek tiek nusausiname ir dedame atgal į didelį indą. 

  4. Į tą patį indą beriame plonomis 5cm ilgio juostelėmis pjaustytą baltąjį ridiką, pjaustytus svogūnų laiškus, tarkuotą imbierą ir labai kruopščiai susmulkintą arba išspaustą česnaką. Taip pat beriame cukrų, smulkintą džiovintą čili pipirą ir pilame žuvies padažą.

  5. Viską labai gerai išmaišome ir, sudėję į stiklainį, palaikome uždarę šaldytuve 1 parą. 

  6. Sekančią dieną, trumpam pradarome stiklainį, kad išeitų susikaupusios dujos ir dedame atgal į šaldytuvą dar bent 2 dienoms, o po to jau galima valgyti.