Tikras džiaugsmas mėsos megėjams.
Norint pagaminti tobulą jautienos kepsnį, galioja viena labai svarbi taisyklė - prieš kepant mėsą, ją reikia palaikyti kambario temperatūroje 30-60 minučių, kad atšiltų. Kitu atveju, rizikuojate netolygiai iškepti steiką ir turėti šaltą vidų.
Kol mėsa ruošiasi kepimui, juostelėmis supjaustome paprikas, raudoną svogūną skiltelėmis, o cukiniją griežinėliais. Daržoves sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, kartu su vyšniniais pomidorais ir sutraiškyta česnako skiltele, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Taip pat pabarstome druska, pipirais ir smulkintu rozmarinu. Viską šiek tiek pamaišome ir kepame 230 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Kuomet mėsa jau pasiruošusi kepimui, ant viryklės dedame keptuvę (labai rekomenduojame špižinę, plieninę arba grill) ir nustatome pačią didžiausią kaitrą. Keptuvę labai gerai įkaitiname, dedame šaukštą sviesto ir ištirpiname.
Tuomet dedame mėsą. Kepame 2-3 minutes (4-5 jei norit labiau iškepusio) iš vienos pusės, tiek pat iš kitos. Labai svarbu, kepant steiką, jį kuo mažiau vartyti, kad mėsa gražiai apskrustų.
Iškepusį kepsnį išimame iš keptuvės pabarstome jūros druska, šviežiai maltais juodais pipirais ir leidžiame pailsėti 5-10 minučių. Labai svarbu, neskubėti jo prapjauti, kad neišbėgtų sultys.
Kol jautienos kepsnys ilsisi, pasigaminame padažą: į tą pačią keptuvę su mėsos sultimis dedame šaukštą sviesto, beriame kūbeliais smulkintą svogūną ir pakepame 2-3 minutes ant vidutinės kaitros. Po to dedame grūdėtas garstyčias, sultinio kūbelį ir pilame vandenį. Paverdame kelias minutes. Tada beriame pipirų grūdelius, grietinėlę, gerai pamaišome ir paverdame dar dvi minutes. Padažas paruoštas.
Kepsnį patiekiame su šiltomis keptomis daržovėmis, pipiriniu padažu ir lėtai mėgaujamės.
"Feel The Beef" brandintos jautienos rasite didžiuosiuose Vilniaus ir Kauno Rimi prekybos centruose. Daugiau informacijos apie gamintoją adresu: www.feelthebeef.lt