Spausdinti
Ramen sriuba

Japoniška ramen sriuba

Egzotiška sriuba, kuri tikrai nenuvils.

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 2 hours
Ant stalo per 2 hours 15 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 400 g vermišelių
  • 200 g šaldytų kukurūzų
  • 1 nedidelio ropinio kopūsto (kaliaropės) arba saujos sojų daigų
  • pundelio svogūnų laiškų
  • 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  • 4 kiaušinių
  • 100 ml sojos padažo
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 skardinės (200ml) bambukų ūglių (nebūtinai)
  • 1 jūržolių lapo
  • 2-2,5 L sultinio

Naminiam sultiniui prireiks

  • 1 kg vištienos kaulų
  • 6 cm dydžio imbiero gabaliuko
  • 150 g miso pastos
  • 50 g džiovintų azijietiškų grybų
  • 1 jūržolių lapo

Gamybos eiga

  1. Šiam receptui rekomenduojame pasigaminti sultinį patiems, tačiau galima naudoti ir įprastą iš kubelių. Norėdami pasigaminti jį patys, į puodą su šaltu vandeniu sudedame kaulus ir užverdame. Pavirę 5 minutes, išpilame vandenį ir kaulus praskalaujame sviežiu vandeniu (taip mūsų sultinys taps švaresnis). Tuomet į ta patį puodą pripilame šviežio vandens, sudedame nuplautus kaulus, stambiai pjaustytą imbierą, porą, grybus ir jūržolių lapą. Sultinį užverdame ir po to sumažinę ugnį verdame bent pusantros valandos. Sultiniui išvirus, truputį palaukiame, kol jis šiek tiek atvės (galima naudoti ir paprastą, kad ir iš kubelio) tada dedame miso pastą ir ją gerai išmaišome. Sultinys paruoštas.

  2. Pasiruošiame kiaušinius: Į verdantį vandenį dedame kambario temperatūros kiaušinius ir verdame lygiai 6 minutes. Kuomet išverda, pakišame po šaltu vandeniu, kad nustotų virti. Inde sumaišome sojos padažą su keliais šaukštais vandens ir cukrumi. Nuluptus kiaušinius užmerkiame į sojos padažo mišinį keliom valandom.

  3. Pasiruošiame kitus ingridientus: Išverdame vermišelius (2-3 minutės karštame vandenyje). Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus apkepame šaldytus kukurūzus. Smulkiai susipjaustome ropinį kopūstą ir svogūnų laiškus.

  4. Konstruojame ramen sriubą: Į indą dedame išvirusius vermišelius, pilame sultinį su ištirpinta miso pasta, beriame šiek tiek svogūnų laiškų, kepintų kukurūzų, sojos daigų ar/ir pjaustytą ropinį kopūstą. Taip pat dedame perpjautą virtą kiaušinį. Patiekame su plėšytu jūržolių lapu, bambukų ūgliais, sezamų aliejumi ir smulkintu čili pipiru.