Go Back
Spausdinti
kepti varškėčiai - Maisto Kelionės

Patys skaniausi kepti varškėčiai

Lengvi kaip debesėliai, su šiek tiek paskrudusia plutele. Na, tiesiog tobuli! O jau ta skrudinta šoninė... 

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Ant stalo per 20 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 1 pokelio varškės (180g)
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1/2 šaukštelio citrinos sulčių
  • kelių juostelių šaltai rūkytos šoninės
  • 3-4 šaukštų miltų
  • klevų sirupo patiekimui

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia keptuvėje paskrudiname rūkytą šoninę (2-3 minutės iš kiekvienos pusės).

  2. Tada į indą beriame šaukštelį sodos ir ją apšlakstome keliais lašais citrinos sulčių. Labai gerai pamaišome. Tokiu būdu varškėčiuose nesijaus sodos kartumas. Šiame recepte soda labai svarbi, kadangi ji suteiks tešlai purumą. 

  3. Į tą patį indą beriame varškę, mušame kiaušinį, beriame cukrų, šiek tiek druskos ir, pradžiai, 3-4 šaukštus miltų. Viską gerai išmaišome. Jei tešla atrodo skystoka ir lipni, beriame dar šiek tiek miltų.

  4. Iš paruoštos tešlos suformuojame 1 cm storio varškėtukus (turėtų gautis 6-8) ir kepame ant keptuvės (prieš tai joje ištirpinus šiek tiek sviesto) po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrunda. 

  5. Varškėčius patiekiame su skrudinta šonine, apšlakstę klevų sirupu.