Go Back
Spausdinti
blynai orkaitėje - nedidelis

Orkaitėje kepti blynai arba vienas didelis blynas

Jie visai kitokie, negu įprastiniai, kepti keptuvėje. Tokie purūs ir lengvai paskrudę. Jums patiks! 

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 40 minutes
Ant stalo per 45 minutes
Pamaitins 2
Energinė vertė 295 kcal

Ingredientai

  • 70 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba mėgiamų maistinių kvapų)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas sviesto
  • šiek tiek mėgstamų uogų, vaisių ir kitų pagardų

Gamybos eiga

  1. Šie blynai labai paprastai pagaminami, tad nieko nelaukdami sudedame visus ingridientus (išskyrus sviestą ir pagardus, kuriais dekoruosime) į maisto trintuvą (blenderį) ir triname 15-20 sekundžių. 

  2. Išplaktą tešlą paliekame pastovėti 20 minučių, kad miltai kuo geriau išbrinktų.

  3. Šį kartą mes kepėmė vieną didelį blyną, tad ant viryklės statome keptuvę su storu dugnu (rekomenduojame špižinę), dedame sviestą ir, juo ištrynę keptuvės kraštus, paliekame ištirpti. 

  4. Kuomet sviestas ištirpsta, supilame blynų tešlą ir su visa keptuve dedame į jau įkaitintą orkaitę (220 laipsnių). Kepame 20 minučių. 

  5. Kol blynas kepa, stebime kaip gražiai jis kyla. 

  6. Leidžiame šiek tiek apskrusti ir, išėmę iš orkaitės, patiekiame su vaisiais, klevų sirupu, uogienėmis, jogurtu ar kitais pagardais.