Puiki idėja labai greitiems pietums.
Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą kartu su alyvuogių aliejumi.
Suberiame smulkiai pjaustytą porą, svogūną, česnaką ir riekelėmis pjaustytus grybus.
Viską pakepame kelias minutes, kol suminkštėja ir supilame vyną. Paverdame kelias minutes, leidžiame vynui šiek tiek nugaruoti ir suverčiame nevirtus ryžius. Taip pat supilame trečdalį turimo sultinio.
Viską verdame ant vidutinės kaitros 5-6 minutes. Kuomet ryžiai pasidaro lipnus ir sugeria sultinį, pilame jo dar vieną trečdalį ir verdame dar 5 minutes, karts nuo karto pamaišydami.
Galiausiai supilame visą likusį sultinį ir taip pat leidžiame jam susigerti. Kuomet ryžiai atrodo išvirę - risotto jau beveik paruoštas! Belieka jį pagardinti kietuoju sūriu, druska ir pipirais bei nešti ant stalo.