Go Back
Spausdinti
samo troskinys mazas

Šamo troškinys su pomidorais

Šis itališko stiliaus troškinys patiks net ir išrankiausiems žuvies mėgėjams.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 50 minutes
Pamaitins 4
Energinė vertė 245 kcal

Ingredientai

  • 50 g šaltai rūkytos šoninės
  • 500-600 g šamo filė
  • 1 didelis svogūnas
  • 400 g konservuotų pomidorų (1 skardinė)
  • 300 ml pomidorų tyrės (pasatos)
  • 150-200 g bulvių
  • 250 ml daržovių sultinio
  • 2 šaukštai vorčesterio padažo
  • 1 šaukštelis malto džiovinto čili
  • 1 saujos šaldytų žirnelių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
  • 2 lauro lapų
  • šiek tiek šviežių petražolių

Gamybos eiga

  1. Troškinys gaminasi ypač lengvai, tad nenustebkite.

  2. Į puodą, kuriame gaminsime troškinį, pilame šlakelį aliejaus ir jį įkaitiname. Į įkaitusį aliejų suberiame smulkiai supjaustytą šoninę ir pakepame. Kuomet apskrunda, išimame iš puodo.

  3. Į tą patį puodą suberiame kūbeliais pjaustytą svogūną ir kepame kelias minutes.

  4. Kai svogūnas suminkštėja, suverčiame konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, stambiai pjaustytas bulves. Taip pat supilame sultinį, vorčesterio padažą, džiovintą čili pipirą bei lauro lapus. Uždengiame ir padažą paverdame 45-50 minučių, kol išvirs bulvės. 

  5. Kai bulvės yra beveik išvirusios, į padažą suberiame kūbeliais pjaustytą šamo filė, šaldytus žirnelius ir viską paverdame 10-15 minučių. 

  6. Apibarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis, ankščiau paskrudinta šonine ir valgome su šviežia duona ar bandele.