Spausdinti
troskintas samas vietnamietiskai kokosu pieno padaze

Troškintas šamas vietnamietiškai

Troškintas šamas egzotiškame, karamelizuotame kokosų pieno padaže. Jokiu būdų neišsigąskite - labai nesunkiai pagaminamas patiekalas!

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 40 minutes
Ant stalo per 45 minutes
Pamaitins 4
Energinė vertė 260 kcal

Ingredientai

  • 600 g šamo filė
  • šlakelis aliejaus kepimui
  • 2 svogūnai
  • 6 skiltelės česnako
  • 3 cm ilgio imbiero gabalėlis
  • 400 ml (viena skardinė) kokosų pieno
  • 1,5 laimo sulčių
  • 3 šaukštai rudo cukraus
  • 4 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai žuvies padažo (arba 1 šaukštelis druskos)
  • 1 nedidelis čili pipiras
  • šiek tiek druskos maltų juodų pipirų

Gamybos eiga

  1. Šamo filė supjaustome 2-3 centimetrų gabalėliais, apibarstome druska, pipirais ir padedame į šalį.

  2. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais smulkintą čili pipirą, česnaką ir juostelėmis pjaustytą imbierą. Viską pakepame 3-4 minutes. 

  3. Tuomet į tą pačią keptuvę supilame kokosų pieną (prieš pildami šiek tiek suplakame skardinę), cukrų, sojų padažą, laimo sultis ir žuvies padažą. Viską išmaišome ir paverdame 2-3 minutes ant vidutinės kaitros.

  4. Į sušilusį padažą sudedame šamo file gabalėlius ir troškiname apie 40 minučių, karts nuo karto apversdami gabalėlius. Per šį laiką kokosų pieno padažas gerokai sutirštės, patamsės ir įgaus labai daug skonio. Labai svarbu per paskutines 10-15 troškinimo minučių stebėti padažą ir dažnai pamaišyti, kad jis neprisviltų.

  5. Šiuo būdų troškintas šamas skaniausias su ryžiais ir šviežiais agurkais (patikėkite, agurkai čia privalomi!). Taip pat labai rekomenduojame papildomai pagardinti svogūnų laiškais, šviežia kalendra ir čili pipirais.