Go Back
Spausdinti
azijietiškos salotos mažas

Azijietiškos salotos su žuvimi

Azijietiško stiliaus salotos su ant grotelių keptu šamu. Tikrų tikriausias vasaros patiekalas. 

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Ant stalo per 20 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 100 g balto kopūsto
  • 100 g mėlyno kopūsto
  • 80 g icebergo salotos
  • 1 morka
  • 1/4 ilgavaisio agurko
  • 1-2 svogūnų laiškai
  • 1/2 žalios paprikos
  • 2-3 šviežio baziliko šakelės
  • nedidelis pundelis šviežios kalendros
  • 250 g marinuotų šamo filė gabalėlių
  • 2 šaukštai skrudintų žemės riešutų
  • šiek tiek aitriosios paprikos

Padažui:

  • 1 laimo sultys
  • 1,5 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukštas sojos padažo arba žuvies padažo

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasiruošiame padažą, salotinėje sumaišydami visus padažo ingredientus. 

  2. Tuomet šiek tiek pasidarbuojame peiliu: plonomis juostelėmis supjaustome kopūstus, icebergo salotą ir žalią papriką. Susmulkiname svogūnų laiškus, šviežią kalendrą ir baziliką. 

  3. Stambia tarka sutarkuojame morką. Agurką perpjauname išilgai ir, šaukšteliu išgramdę sėklas, supjaustome juostelėmis. 

  4. Visas paruoštas daržoves ir žoleles suberiame į indą su padažu ir rankomis labai gerai išmaišome. Maišydami šiek tiek paspaudžiame, kad iš daržovių išbėgtų sultys ir susimaišytų su padažu - taip salotos taps dar skanesnės.

  5. Išmaišytas salotas paliekame 10 minučių pastovėti, o tuo metu sumauname šamo filė gabalėlius ant medinių iešmelių (jei kepsime ant ugnies, prieš tai juos 30 min užmerkiame vandenyje, kad nesudegtų) ir kepame 10 minučių ant grotelių, kelis kartus apversdami, kol žuvis gražiais apskrunda. 

  6. Šamo iešmelius patiekiame su salotomis, apibarstytomis žemės riešutais ir aitriąja paprika bei, jei trūksta, aplaistome laimo sultimis.