Kepti iešmeliai ant grotelių azijietiškai. Patiekiame su gardžiu riešutų sviesto padažu.
Į maisto trintuvą (blenderį) sudedame svogūnus, česnaką, citrinžolę, ciberžolę, čili papriką, maltą kalendrą, cukrų ir aliejų. Viską sutriname iki vientisos masės. Jei trūksta skystumo, pilame kelis šaukštus vandens.
Triušieną supjaustome 1 centimetro pločio juostelėmis ir užpilame marinatu. Rekomenduojame marinuoti bent 8 valandas.
Išsimarinavusias triušienos juosteles išilgai sumauname ant bambukinių iešmelių (iešmelius prieš tai 10 minučių palaikome vandenyje, kad nesudegtų). Kepame ant grotelių po 3-4 min iš abiejų pusių.
Tradicinį satay padažą taip pat pagaminsite labai nesunkiai. Į puodą pilame šaukštą aliejaus, įkaitiname ir sudedame ruadonojo tailandietiško kario pastą. Ją pakepame kelias minutes.
Tuomet supilame kokosų pieną, riešutų sviestą, sojos padažą, cukrų ir viską verdame apie 10 minučių ant nedidelės kaitros, karts nuo karto pamaišydami. Padažas sutirštės ir bus paruoštas, kuomet į viršų išsiskirs kokoso aliejus.
Padažo gausis nemažai, tad dalį galima supilti į indą ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių. Prieš patiekiant jį beliks šiek tiek pašildyti ir išmaišyti.
Šie triušienos iešmeliai labai dera su paprastomis azijietiškomis salotomis.
Agurką perpjauname išilgai ir šaukšteliu išimame sėklytes. Tuomet supjaustome pusžiedžiais ir beriame į indą.
Į tą patį indą suberiame smulkintą čili papriką, kalendrą, laimo sultis ir sojos padažą. Viską išmaišome.