Go Back
Spausdinti
triušienos iešmeliai mažas

Triušienos iešmeliai su riešutų sviesto padažu

Kepti iešmeliai ant grotelių azijietiškai. Patiekiame su gardžiu riešutų sviesto padažu.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Ant stalo per 20 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 400 g triušienos kumpelių (arba filė. Naudojome "Lapino puota" produkciją)
  • 2 nedideli svogūnai
  • 1 citrinžolė
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukšteliai ciberžolės
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1 čili paprika
  • 2 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai aliejaus

Padažo ingredientai

  • 1 skardinė kokosų pieno
  • 4 šaukštai riešutų sviesto
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštas raudonojo tailandietiško kario pastos

Salotų ingredientai

  • 1 agurkas
  • 1 čili paprika
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 2 laimų sultys

Gamybos eiga

  1. Į maisto trintuvą (blenderį) sudedame svogūnus, česnaką, citrinžolę, ciberžolę, čili papriką, maltą kalendrą, cukrų ir aliejų. Viską sutriname iki vientisos masės. Jei trūksta skystumo, pilame kelis šaukštus vandens. 

  2. Triušieną supjaustome 1 centimetro pločio juostelėmis ir užpilame marinatu. Rekomenduojame marinuoti bent 8 valandas.

  3. Išsimarinavusias triušienos juosteles išilgai sumauname ant bambukinių iešmelių (iešmelius prieš tai 10 minučių palaikome vandenyje, kad nesudegtų). Kepame ant grotelių po 3-4 min iš abiejų pusių.

Padažas

  1. Tradicinį satay padažą taip pat pagaminsite labai nesunkiai. Į puodą pilame šaukštą aliejaus, įkaitiname ir sudedame ruadonojo tailandietiško kario pastą. Ją pakepame kelias minutes. 

  2. Tuomet supilame kokosų pieną, riešutų sviestą, sojos padažą, cukrų ir viską verdame apie 10 minučių ant nedidelės kaitros, karts nuo karto pamaišydami. Padažas sutirštės ir bus paruoštas, kuomet į viršų išsiskirs kokoso aliejus. 

  3. Padažo gausis nemažai, tad dalį galima supilti į indą ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių. Prieš patiekiant jį beliks šiek tiek pašildyti ir išmaišyti.

Salotos

  1. Šie triušienos iešmeliai labai dera su paprastomis azijietiškomis salotomis.

  2. Agurką perpjauname išilgai ir šaukšteliu išimame sėklytes. Tuomet supjaustome pusžiedžiais ir beriame į indą.

  3. Į tą patį indą suberiame smulkintą čili papriką, kalendrą, laimo sultis ir sojos padažą. Viską išmaišome.