Go Back
Spausdinti
avinžirnių humusas

Pats skaniausias avinžirnių humusas

Klasikinis avinžirnių humusas, kurio neatsivalgysite!

Pasiruošimas 15 minutes
Ant stalo per 15 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 1 skardinė (400ml) konservuotų avinžirnių
  • 1 citrinos sultys
  • 1 skiltelė česnako
  • 4 šaukštai tahini pastos (sezamo sėklų pasta)
  • žiupsnelis druskos
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių

Gamybos eiga

  1. Jei turite laiko, humusą galite pasigaminti ir iš džiovintų avinžirnių, bet mes nuolatos gaminame iš konservuotų, nes su jais gerokai papraščiau, o ir skonis nedaug skiriasi. Taigi, imame maisto trintuvą, į jį dedame nuluptą česnako skiltelę, tahini pastą ir malame 1-2 minutes.

  2. Avinžirnius nukošiame (pasiliekame 2-3 šaukštus vandens, kuriame jie mirko) ir suberiame į trintuvą. Įberiame druskos, pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir malame dar kelias minutes. Jei konsistencija gaunasi kieta, pilame šiek tiek pasilikto vandens ir dar šiek tiek pamalame.

  3. Patiekiame apšlakstę dar šlakeliu alyvuogių aliejaus ir rūkytos paprikos milteliais.

Patarimai

Kuomet atsivalgysite šio humuso būtinai išbandykite mūsų mėgstamiausias humuso variacijas:

  • su saulėje džiovintais pomidorais - Į maisto trintuvą kartu su avinžirniais įdėkite 4-6 saulėje džiovintus pomidorus;
  • su juodomis alyvuogėmis - Avinžirnius sutrinkite su nedidele saujele juodų alyvuogių;
  • su orkaitėje keptomis morkomis - Morkas supjaustykite ir apšlakstę aliejumi pakepkite orkaitėje 20 min, tuomet sutrinkite kartu su kitais humuso ingredientais).

 

 

 

Kuomet atsivalgysite šio humuso, norime pasiūlyti išbandyti ir kartu su avinžirniais įdėti kelis saulėje džiovintus pomidorus arba nedidelę saują juodųjų alyvuogių.