Klasikinis avinžirnių humusas, kurio neatsivalgysite!
Jei turite laiko, humusą galite pasigaminti ir iš džiovintų avinžirnių, bet mes nuolatos gaminame iš konservuotų, nes su jais gerokai papraščiau, o ir skonis nedaug skiriasi. Taigi, imame maisto trintuvą, į jį dedame nuluptą česnako skiltelę, tahini pastą ir malame 1-2 minutes.
Avinžirnius nukošiame (pasiliekame 2-3 šaukštus vandens, kuriame jie mirko) ir suberiame į trintuvą. Įberiame druskos, pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir malame dar kelias minutes. Jei konsistencija gaunasi kieta, pilame šiek tiek pasilikto vandens ir dar šiek tiek pamalame.
Patiekiame apšlakstę dar šlakeliu alyvuogių aliejaus ir rūkytos paprikos milteliais.
Kuomet atsivalgysite šio humuso būtinai išbandykite mūsų mėgstamiausias humuso variacijas:
Kuomet atsivalgysite šio humuso, norime pasiūlyti išbandyti ir kartu su avinžirniais įdėti kelis saulėje džiovintus pomidorus arba nedidelę saują juodųjų alyvuogių.