Go Back
Spausdinti
kalakutienos kukuliai japoniškai

Japoniški kalakutienos kukuliai

Visiškas wow. Labai skanu, sultinga, kvapnu, o svarbiausia - nesunkiai pagaminama!

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes
Ant stalo per 30 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 500 g šviežio kalakutų mėsos faršo (Labai rekomenduojame kalakutų krutinėlių iš "Arvi kalakutai")
  • 3 cm dydžio imbierio šaknis
  • 2-3 svogūnų laiškai
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šaukštas ryžių acto
  • 1 šaukštelis cukraus
  • žiupsnelis džiovinto čili pipiro
  • šiek tiek miltų
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • 100 g ryžių
  • 2 šaukštai austrių padažo (nebūtinai)
  • šiek tiek šviežios kalendros

Gamybos eiga

  1. Susmulkiname česnaką ir svogūnų laiškus, smulkiai sutarkuojame imbierą. Viską beriame į didelį indą kartu su kalakutienos faršu, sojos padažu, skrudintų sezamų aliejumi (čia būtinai reikia skrudinto, nes jo kvapas tooooks geras!). 

  2. Taip pat į mėsos mišinį supilame ryžių actą, cukrų ir beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską labai gerai išmaišome.

  3. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kąsnio dydžio kalakutienos kamuoliukus ir išvoliojame juos miltuose.

  4. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus. Rekomenduojame aliejaus naudoti šiek tiek daugiau - tokiu būdu kalakutienos kukuliai labai gražiai apskrus.

  5. Kukulius kepame 5-7 minutes ant vidutinės kaitros pavartant, kad neprisviltų. 

  6. Patiekiame su virtais ryžiais, šviežia kalendra ir svogūnų laiškais. Jei vis dėl to prireiks padažo - siūlome pagardinti trupučiu azijietišku austrių padažu.