Go Back
Spausdinti
azijietiški makaronai

Azijietiški makaronai su kalakutiena, pupelėmis ir hoisin padažu

Makaronai, mėsa, daržovės ir lipnus hoisin padažas. Tikras skanumėlis.

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Ant stalo per 15 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 2 skiltelės česnako
  • 100 g šparaginių pupelių
  • 250 g kalakutienos faršo (rekomenduojame "Arvi kalakutai")
  • 3-4 svogūnų laiškai
  • 1 šaukštelis džiovinto čili
  • 2 šaukštai hoisin padažo
  • 1 laimo sulčių
  • 1 šaukštas čili ar sriracha padažo
  • 100 g azijietiškų ryžių makaronų
  • 2 šaukštai saulegrąžų ar avokadų aliejaus
  • 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus

Gamybos eiga

  1. Na, receptas išties labai paprastas ir kepimas užtrunka vos kelias minutes, tad labai svarbu visus ingredientus pasiruošti dar prieš kepimą.

  2. Supjaustome svogūnų laiškus ir česnaką (česnaką rekomenduojame pjaustyti plonomis riekelėmis - taip bus greičiau nei smulkinti). Svogūnų laiškus supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais. 

  3. Atskirame inde sumaišome hoisin padažą su laimo sultimis, čili arba sriracha padažu. Viską gerai išmaišome.

  4. Užverdame vandenį ir uždedame virti ryžių makaronus. Dažniausiai jie verda apie 3-4 minutes, bet siūlome vadovautis virimo rekomendacijomis ant pakuotės. Į tą patį puodą suberiame ir šparagines pupeles. Išvirusius makaronus ir šparagines pupeles nukošiame, praplauname šaltu vandeniu ir apšlakstome aliejumi, kad nesuliptų.

  5. Kol makaronai verda, įkaitiname didelę keptuvę ant aukščiausios temperatūros (idealiausia - azijietiškas wok'as), pilame saulėgrąžų ar avokadų aliejų ir, jei turite, skrudintų sezamų aliejaus. Kuomet įkaista, suverčiame kalakutienos faršą. Jį kepame kelias minutes (apie 2-4) nuolat maišydami, kad neprisviltų, o gražiai apskrustų. 

  6. Kuomet mėsa lengvai apskrunda, beriame smulkintą česnaką ir kepame dar 1 minutę. 

  7. Po to supilame padažą, azijietiškus makaronus, virtas šparagines pupeles. Pabarstome druska, pipirais, džiovintais čili ir kepame nuolat maišydami dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštėja.

  8. Pabaigoje suberiame pjaustytus svogūnų laiškus, dar kartelį viską išmaišome ir skubame valgyti, nes azijietiški makaronai skaniausi tik ką tik iš keptuvės!