Tikrų tikriausia klasika iš saulėtojo Tailando.
Kadangi pad thai iškeps vos per kelias minutes, labai svarbu visus ingredientus būti pasiruošus iš anksto ir viską tiesiog sudėti į karštą azijietišką keptuvę atėjus tinkamam momentui.
Pirmiausia inde su šaltu vandeniu 15 minučių užmerkiame ryžių makaronus.
Tuomet imamės padažo. Atskirame inde maišome padažo ingredientus (palmių arba rudą cukrų, žuvies padažą ir tamardinų tyrę/padažą ar laimo sultis), kol ištirpsta cukrus. Sumaišę padažą, būtinai paragaujame ir jame turime jausti tris skonius: sūrumą, saldumą ir rūgštumą. Padedame į šalį.
Svogūną arba šalotą supjaustome smulkiais kubeliais, svogūnų laiškus nedideliais griežinėliais, tofu sūrį nedideliais kubeliais. Taip pat susmulkiname sūdytus kepintus žemės riešutus.
Įkaitiname azijietišką keptuvę, kad net dūmelis rūktų, pilame šiek tiek aliejaus kepimui, suberiame tofu ir pakepame kelias minutes, kad apskrustų. Labai svarbu nemažinti kaitros, o visą patiekalą kepti ant aukščiausios - tik nepamirškite nuolat maišyti, nes prisvils.
Po kelių minučių suberiame smulkintą svogūną ar šalotą, pakepame 2 minutes, tada sudedame nukoštus ir išmirkytus ryžių makaronus, pilame pasigamintą padažą ir kepame maišydami 1 minutę. Jei makaronai išsausėja, pilame kelis šaukštus vandens.
Tuomet makaronus sustumiame į keptuvės kraštus ir į jos vidurį įmušame kiaušinius. Kuomet iškepa, sumaišome su makaronais.
Į tą pačią keptuvė sudedame krevetes ir maišydami kepame 3 minutes.
Galiausiai suberiame smulkintus svogūnų laiškus, sojų pupelių daigus ir viską išmaišome paskutinį kartą.
Krauname į lėkštes, apibarstome cukrumi, smulkintais žemės riešutais, čili pipirais ir šlakeliu laimo sulčių.