Spausdinti
blyneliai su antiena

Vieno kąsnio blyneliai su antiena

Ne tik skanus, bet ir išvaizdus užkandis. Antiena, krienai, kriaušė - ingredientų kombinacija neeilinė, bet patikėkite, labai skani!

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes
Ant stalo per 25 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 1 prinokusi kriaušė
  • sauja pekano arba graikinių riešutų
  • 80 g sūdytos-parūkytos antienos filė

Blynėlių tešlos ingredientai:

  • 100 g miltų
  • 25 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 150 ml pieno
  • žiupsnelis druskos

Krienų padažo ingredientai:

  • 3 šaukštai krienų
  • 3 šaukštai grietinės
  • 40 ml grietinėlės
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasigaminame blynelių tešlą. Inde sumaišome miltus ir druską. Atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio. Į miltų ir druskos mišinį supilame pusę turimo pieno ir įdedame kiaušinio trynį. Tešlą išplakame, tuomet supilame likusį pieną ir plakame toliau, kol tešla gaunasi vientisa.

  2. Atskirame inde išplakame kiaušinio baltymą iki standžios konsistencijos. Tuomet išplaktą baltymą atsargiai įmaišome į blynų tešlą.

  3. Keptuvę įkaitiname iki vidutinės kaitros, pilame šiek tiek aliejaus ir kepame blynus po 2 minutes iš abiejų pusių. Vienam blynui rekomenduojame skirti po nepilną 1 šaukštą tešlos, kad blyneliai nesigautų labai dideli. 

  4. Toliau pasigaminame labai greitą krienų padažą. Inde plakame grietinėlę, kol sustandėja, tuomet sumaišome ją su grietine, krienais, druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.

  5. Galiausiai ant blynelių dedame šiek tiek padažo, ant jo dedame kelias riekeles plonai pjaustytos kriaušės ir 1-2 riekeles sūdytos-rūkytos antienos filė, o ant viršaus užbarstome kelis susmulkintus pekano ar graikinius riešutus bei šiek tiek juodų maltų pipirų.