Spausdinti
Kesadilijos su kalakutiena

Kasedilijos su kalakutiena

Tiesiog tobulas patiekalas.

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Ant stalo per 30 minutes
Pamaitins 3

Ingredientai

  • 6 kvietinės tortilijos
  • 100 g aštraus "El Tquito" čederio sūrio
  • 100 g paprasto čederio ar kito mėgstamo sūrio
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 250 g kalakutienos faršo
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 raudonos paprikos
  • 2 šaukštai rūkytos paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Greitos pomidorų salsos ingredientai:

  • 3 pomidorai
  • 1/2 nedidelio raudono svogūno
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 laimo sulčių ir šiek tiek tarkuotos žievelės
  • 1 šaukštas konservuotų jelapenų
  • kelios šakelės šviežios kalendros
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Svogūną, česnaką ir raudoną papriką supjaustome mažais kubeliais ir pakepame keptuvėje kol svogūnai pageltonuoja. Tuomet išimame iš keptuvės.

  2. Į tą pačią keptuvę suverčiame kalakutienos faršą, suberiame rūkytą papriką, maltą kalendrą, kuminą, šiek tiek druskos ir pipirų. Padidiname kaitrą ir nuolat maišydami kepame kelias minutes kol mėsa iškepa. Tuomet į keptuvę gražiname apkeptus svogūnus su česnaku ir paprika. Viską gerai išmaišome.

  3. Ant tortilijos gausiai užbarstome tarkuoto aštraus čederio sūrio. Tada dedame konservuotus kukurūzus, iškeptą kalakutieną su daržovėmis, o ant viršaus užtarkuojame šiek paprasto čederio ar kito mėgstamo sūrio ir uždengiame kita tortilija.

  4. Tokį 'tortą' dedame į vidutinės kaitros keptuvę, kurioje įkaitinome šlakelį aliejaus ir kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių. 

  5. Prieš patiekiant kalakutienos kesadilijos supjaustomos į keturias dalis ir patiekiamos su pomidorų salsa ir grietine. 

Labai greita pomidorų salsa

  1. Į maisto trintuvą dedame smulkintą česnako skiltelę bei kubeliais pjaustytą svogūną ir konservuotus jelapenus. Taip pat dedame per pusę perpjautus pomidorus, kelias šakeles šviežios kalendros, pilame pusę laimo sulčių bei šiek tiek druskos ir pipirų. Viską patriname 10-15 sekundžių ir patiekiame.