Go Back
Spausdinti
šilauogių pyragas

Šilauogių pyragas

Gaivus, lipnus, saldus šilauogių pyragas. Tikras vasaros skonis.

Pasiruošimas 40 minutes
Kepimo trukmė 1 hour
Ant stalo per 1 hour 40 minutes
Pamaitins 10

Ingredientai

  • 700 g šviežių ar šaldytų šilauogių arba mėlynių (jei naudojat šaldytas - atitirpinti nereikia)
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 160 g cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 40 g tapiokos miltų (iš bėdos tiks ir kukurūzų krakmolas)

Tešlos ingredientai:

  • 225 g miltų
  • 15 g cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 220 g sviesto
  • 115 ml šalto vandens

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasigaminame tešlą. Inde sumaišome miltus su cukrumi ir druska.

  2. Iš šaldytuvo išimtą sviestą supjaustome nedideliais kūbeliais, sumaišome su miltų mišiniu ir pirštais šiek tiek pertriname. Tada supilame vandenį, išmaišome ir iškočiojame. 

  3. Jei sviestas pradeda tirpti, dedame tešlą į šaldytuvą 10 minučių. 

  4. Atvėsusią tešlą iškočiojame ir perlenkiame kelis kartus, tada vėl pakočiojame ir kartojame lankstymą dar 3-4 kartus (tokiu būdų gausime sluoksniuotą tešlą). Padaliname ją į dvi dalis. 2/3 tešlos naudosime pagrindui ir 1/3 viršutiniam pyrago sluoksniui.

  5. Didesnę dalį tešlos iškočiojame (apie 5 mm storio) ir išklojame ja 22 cm skersmens kepimo formą. 

  6. Atskirame inde sumaišome šilauoges su cukrumi, druska, tapiokos miltais (arba kukurūzų krakmolu) ir citrinos sultimis. Gautą įdarą sudedame į kepimo formą ir užklojame likusia tešla. Jei jos liko daug - galima uždengti pilnai, jei mažiau padarome kelias juosteles. 

  7. Paruoštą pyragą prieš kepimą įdedame į šaldytuvą 30 minučių, kad sviestas sustingtų.

  8. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškępusį pyragą palaikome apie 3 valandas kambario temperatūroje, kad atvėstų ir pjaunant neišbėgtų įdaras.