Go Back
Spausdinti
Eklerai su plikytu kremu RIDO kiaušiniai

Naminiai eklerai su plikytu kremu

Nemeluosiu, šių eklerų gamyba šiek tiek užtruks, bet jų skonis viską atperka!

Pasiruošimas 20 minutes
Kepimo trukmė 2 hours
Ant stalo per 2 hours 20 minutes
Pamaitins 20 eklerų

Ingredientai

Kremo ingredientai

  • 6 kiaušinio tryniai
  • 450 ml pieno
  • 150 g cukraus
  • 30 g miltų
  • 60 g sviesto
  • keli lašai vanilės esencijos arba viena vanilės lazdelė

Tešlos ingredientai

  • 110 ml pieno
  • 110 ml vandens
  • 140 g miltų
  • 1/4 šaukštelio cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 6 kiaušiniai
  • 110 g sviesto

Glaisto ingredientai

  • 100 g šokolado
  • 100 g sviesto
  • žiupsnelis druskos

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia gaminsime plikytą kremą. Inde išplakame kiaušinių trynius su cukrumi ir miltais.

  2. Kol plakame trynius, supilame pieną į puodą ir užverdame. Užvirusį ir kelias minutes pravėsusį pieną lengva srovele pilame į išplaktus kiaušinių trynius. Labai svarbu pilti palengva ir nuolat maišyti, kad nesigautų 'kiaušinienė'.

  3. Trynių ir pieno mišinį supilame į tą patį puodą ir kaitinant ant vidutinės kaitros nuolat maišome (geriausiai tam tinka plakimo šluotelė), kol kremas tampa tirštas (apie 10-15 min). 

  4. Į sutirštėjusį plikytą kremą pilame vanilės esenciją, sudedame sviestą ir pamaišome, kad ištirptų. Tuomet perpilame į indą, uždengiame maistine plėvele, kurią paspaudžiame, kad liestųsi prie kremo ir nesusidarytų plutelė. 

  5. Gaminame eklerų tešlą. Švariame puode ištirpiname sviestą, pilame pieną, vandenį, cukrų, druską. Kuomet užverda - greitai suberiame miltus, sumažiname kaitrą ir maišydami paverdame dar 2-3 minutes.  

  6. Tešlą perkeliame į maišymo indą, leidžiame šiek tiek pravėsti (10 min) ir maišant ar plakant įmušame kiaušinius po vieną. Mušant kiaušinius tešla gali sušokti į gabalus, tačiau neišsigąskite - ji išsimaišo. Užbaigta tešla turėtų būti tiršta, tačiau turėtų varvėti nuo iškelto šaukšto. 

  7. Tešlą supilame į konditerinį maišelį (ar švirkštą), kuriame įstatytas platus antgalis ir, kol ruošiamės kepimui, padedame į šaldytuvą.

  8. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros ir kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Ant kepimo popieriaus iš tešlos suformuojame 5-6 cm ilgio eklerus (nepamirštame palikti tarpų tarp jų, nes jie kils ir plėsis). Man skardoje tilpo apie 10 eklerų.

  9. Kepimo skardą dedame į orkaitę, kepame 11 minučių. Po to sumažiname kaitrą ir kepame dar 10 minučių. 

  10. Iškepusius eklerus išdėliojame, kad pravėstų. 

  11. Į konditerinį maišelį ar švirkštą su plonu antgaliu supilame plikytą kremą ir juo, pradūrę dugne 2 skylutes, užpildome iškepusius ir pravėsusius pyragėlius. 

  12. Galiausiai pasigaminame šokoladinį glaistą. Dubenyje virš verdančio vandens ištirpiname šokoladą ir sviestą su žiupsneliu druskos. Padažui leidžiame šiek tiek pravėsti. 

  13. Tuomet naudodami šaukštą ar plakimo šluotelę padažą ištaškome ant eklerų. 

  14. Pyragėliai paruošti, tačiau prieš valgant rekomenduoju juos palaikyti šaldytuve bent 30 min.