Go Back
Spausdinti
salotos su kengūriena ir burokais

Salotos su kengūriena ir burokais

Šiltos salotos su burokėliais, fetos sūriu ir egzotiškąja kengūriena.

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 1 hour
Ant stalo per 1 hour 5 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 100 g salotų lapų mišinio
  • 2 burokai
  • 100 g fetos sūrio
  • 200 g kengūrienos steiko (aš naudojau kojos)
  • 1 nedidelis čili pipiras
  • 8-10 vnt. bertoletijų ar makadamijų riešutų
  • šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • šiek tiek druskos (rekomenduoju jūros druskos kristalus)

Mėsos marinato ingredientai:

  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Salotų padažo ingredientai:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai raudono vyno acto
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis cukraus

Gamybos eiga

  1. Kaip ir kepant bet kurį kitą steiką, labai svarbu kengūrieną ištraukti iš šaldytuvo šiek tiek anksčiau prieš kepant, kad mėsa atšiltų ir iškeptų tolygiai. Gamindamas šį patiekalą mėsai leidau 'apsiprasti' 30 min (po to dar 30 min ji praleido marinate).

  2. Kadangi kengūriena labai liesa mėsa, rekomenduoju ją šiek tiek pamarinuoti, kad suminkštėtų. Tad sumaišome citrinos sultis su džiovintu čiobreliu, smulkintu česnaku ir alyvuogių aliejumi. Mėsą apšlakstome marinatu ir leidžiame pastovėti, kaip ir minėjau, dar 30 minučių. 

  3. Kol mėsa laukia savo eilės, pasiruošiame burokus. Juos nuplauname, subadome šakute, suvyniojame į foliją ir pašauname į 200 laipsnių orkaitė 45-50 minučių. 

  4. Iškepusius burokus nulupame ir supjaustome skiltelėmis. 

  5. Inde sumaišome salotų padažo ingredientus, beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Maišydami pasistengiame, kad ištirptų cukrus.

  6. Lėkštėje išdėliojame salotų lapus, smulkintus riešutus, smulkintą čili pipirą, keptus burokus. Ant viršaus patrupiname fetos sūrios.

  7. Galiausiai atėjo kengūrienos steiko eilė. Mėsą ištraukiame iš marinato, nuimame smulkinto česnako gabalėlius (kepant aukštoje temperatūroje jis sudegs ir mėsa neatrodys estetiškai). Tuomet iki aukštos temperatūros įkaitiname keptuvę (geriausia - špižinė), pilame šlakelį aliejaus ir kepame kepsnius po 3 minutes iš abiejų pusių. 

  8. Iškepusią mėsą ištraukiame iš keptuvės, leidžiame 'pailsėti' 10 min. Tuomet kengūrieną supjaustome skersai mėsos skaiduloms. 

  9. Kepsnio gabalėlius išdėliojame ant salotų, pagardiname druska ir pipirais.