Tai patiekalas, kurį galite patiekti tiek kaip užkandį, pagrindinį patiekalą ar net garnyrą.
Pirmiausia puode išverdame sultinį. Kuomet jis karštas, 1-2 samčius užpilame ant džiovintų baravykų ir leidžiame jiems išbrinkti (apie 30 min). Kuomet grybai išbrinksta, grybų sultinį nupilame į puodą su daržovių sultiniu, o išbrinkintus grybus smulkiai supjaustome ir atidedame į šoną - jų prireiks vėliau.
Stambiai supjaustome rudus pievagrybius ar kitus mėgstamus grybus. Jei grybai maži - jų nepjaustome, nes kepdami jie visvien susitrauks.
Juos suberiame į kepimo skardą, dedame šviežio čiobrelio šakeles, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Grybus šiek tiek pamaišome ir dedame kepti į 220 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
Atskirame puode ant vidutinės kaitros ištirpiname 2 šaukštus sviesto su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kuomet ištirpsta ir įkaista, suberiame mažais kubeliais pjaustytą svogūną ir česnaką. Pakepame kelias minutes, kol suminkštėja.
Į tą patį puodą suberiame Arborio ryžius ir maišant pakepiname kelias minutes. Tuomet supilame vyną ir leidžiame jam nugaruoti.
Kuomet vyno beveik nebelieka, pilame 1 samtį daržovių/grybų sultinio ir maišome kol sultinys susigeria į ryžius. Šį procesą kartojame dar 6-8 kartus, kol mūsų puode nebelieka sultinio.
Tuomet į rizotą suberiame iš orkaitės ištrauktus kepintus grybus (be čiobrelio) ir smulkintus išbrinkintus grybus.
Taip pat sudedame likusius 2 šaukštus sviesto, tarkuotą parmezaną, bei pagardiname druska ir pipirais. Maišant paverdame dar kelias minutes, kol sviestas ištirpsta.
Rizotą dedame į lėkštes, patiekiame su šviežia rukola, keliais lašais balzamiko kremo ir dar trupučiu tarkuoto parmezano sūrio.