Go Back
Spausdinti

Triušienos riletas su čiobreliais

Klasikinis, kelių šimtų metų prancūziškas patiekalas. 

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 1 hour 30 minutes
Ant stalo per 1 hour 40 minutes
Pamaitins 6

Ingredientai

  • 400 g triušienos filė
  • 800 g žąsienis/antienos taukų
  • 3 lauro lapai
  • kelios šakelės šviežio čiobrelio
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 citrinos žievelė
  • žiupsnelis kvapiųjų pipirų
  • žiupsnelis malto muskato
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Triušieną inde sumaišome su smulkintais česnakais, lauro lapais, maltu muskatu, kvapiaisiais pipirais, citrinos žievele, druska ir juodais maltais pipirais. Indą uždengiame ir leidžiame pasimarinuoti 1-2 valandas šaldytuve. 

  2. Į nedidelį kepimo indą sudedame išsimarinavusią mėsą, užpilame skystais antienos/žąsienos taukais, kad ją pilnai apsemtų. 

  3. Kepimo indą standžiai uždengiame kepimo folija ir kepame pusantros valandos 120 laipsnių kaitros orkaitėje. 

  4. Kuomet iškepa, mėsą padedame į šalį ir leidžiame šiek tiek atvėsti, o po to to šakute ją suplėšome. 

  5. Tuo tarpu riebalus, kuriuose kepėme triušieną, perkošiame per smulkų sietelį, kad pravalytumėme. Pilame 4 šaukštus taukų į suplėšytą triušieną, o likutį padedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti bei nusėsti sultims. 

  6. Kuomet taukai sukietėja, nuimame juos šaukštu, kol ant indo dugno pasiekiame triušienos sultis. Jas supilame į plėšytą triušieną kartu su šiek tiek druskos ir maltais juodais pipirais. 

  7. Jei norisi, riletą galima pagardinti šaukšteliu dižono garstyčių ir 3-4 šaukštais brendžio/konjako/obuolių sidro. 

  8. Gautą masę labai gerai išmaišome ir sukrauname nuolat paslėgdami į stiklainiukus arba indelius. Ant viršaus užpilame kelis šaukštus skystų taukų ir dedame į šaldytuvą sustingti.

  9. Patiekiame su skrudinta duona, marinuotais agurkėliais. Dar labai tinka karamelizuoti svogūnai arba uogų džemas.