Šiek tiek patobulinta klasika.
Neskustas bulves ir morkas verdame vandenyje 20-25 min. Po to nukošiame ir leidžiame pravėsti ir nuskutame.
Kitame puode 5 minutes paverdame žirnelius, nukošiame ir leidžiame pravėsti.
Kiaušinius verdame 10 min, po to apliejame šaltu vandeniu ir nulupame.
Pasigaminame marinuotus agurkus. Į puodą supilame obuolių actą, vandenį, garstyčių sėklas, druską, pipirus, cukrų. Taip pat įdedame lauro lapą ir česnako skiltelę. Užverdame ir tuomet gautą marinatą užpilame ant agurkų. Uždengiame maistine plėvele ir leidžiame pasimarinuoti bent 1-2 valandas.
Atskirame inde pasidarome naminį majonezą. Kiaušinių trynius sumaišome su garstyčiomis, balto vyno actu, druska ir pipirais. Tuomet palengva, nuolat plakant šluotele pilame aliejų, kol gauname majonezą. Galiausiai pagardiname citrinos sultimis ir smulkinta česnako skiltele.
Morkas, bulves, virtus kiaušinius supjaustome kubeliais. Sudedame į salotinę kartu su žirneliais ir naminiu majonezu. Taip pat dedame šiek tiek smulkintų laiškinių česnakų, pagardiname druska, pipirais ir viską išmaišome.