Go Back
Spausdinti
kiaulienos šonkauliukai

Kiaulienos šonkauliukai orkaitėje

Nesunkiai paruošiami, bet ypatingai sultingi!

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 3 hours 45 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 1 kg kiaulienos šonkauliukų
  • 2 šaukštai rūkytos paprikos miltelių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • žiupsnelis malto čili
  • 1 šaukštelis česnako granulių (nebūtinai)
  • 1 šaukštelis maltų garstyčių (nebūtinai)
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (nebūtinai)

"Coleslaw" salotų ingredientai

  • 100 g raudono kopūsto
  • 100 g balto kopūsto
  • 1 morka
  • 1/2 obuolio
  • keli svogūnų laiškai
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • šiek tiek šviežio čiobrelio
  • 2 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Kiaulienos šonkaulius nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir bukuoju peilio galu nulupame šonkaulių vidinėje pusėje esančią membraną.

  2. Inde pasigaminame prieskonių mišinį sumaišydami rūkytos paprikos miltelius su čili paprika, druska ir pipirais. Jei turite, papildomai galite įdėti garstyčių miltelių, raudonėlio ir česnako granulių. Prieskonių mišiniu ištriname šonkauliukus.

  3. Mėsą labai sandariai suvyniojame į kepimo foliją. Jei naudojate ploną foliją, rekomenduoju vynioti du kartus. Šonkaulius sudedame į kepimo skardą.

  4. Orkaitę įkaitiname iki 135 laipsnių. Orkaitės dugne pastatome kaitrai atsparų indą su šaltu vandeniu. Ant vidurinės lentynos dedame kepimo skardą su suvyniotais šonkauliukais ir kepame 3 valandas ir 45 minutes.

  5. Kuomet iškepa, mėsos viršų aptepame barbekiu padažu, nustatome orkaitės grilio rėžimą ir sugrąžinę kepimo skardą į viršutinę orkaitės lentyną pakepame dar 5 minutes, kol gražiai apskrunda.

  6. Garnyrui pasigaminame "coleslaw" salotas. Raudoną ir baltą kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis. Morką ir obuolį sutarkuojame. Šviežias petražoles, čiobrelį ir svogūnų laiškus susmulkiname. Viską beriame į indą. Ant viršaus pilame obuolių actą ir beriame žiupsnelį druskos. Viską išmaišome ir rankomis šiek tiek paslėgiame, kad išbėgtų sultys ir daržovės suminkštėtų. Tada dedame majonezą, garstyčias ir viską dar kartą išmaišome.

  7. Apkrudusius šonkaulius dedame į lėkštę, patiekiame su "coleslaw" salotomis ir barbekiu padažu. Papildomai dar labai tinka marinuoti agurkėliai, čili pipirai, gruzdintos bulvytės. Taip pat, keptuvėje ant sviesto apkeptos kukurūzų burbuolės, apibarstytos tarkuotu sūriu.