Go Back
Spausdinti
pupeliu sriuba

PUPELIŲ SRIUBA TOSKANIŠKAI

Rekomenduotumeme šiame recepte naudoti išmirkytas džiovintas pupeles, tačiau dėl laiko sumetimų patys nevisada taip darome.

Pasiruošimas 2 minutes
Kepimo trukmė 25 minutes
Ant stalo per 27 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 2 skardinių baltų pupelių
  • 3-4 juostelių rūkytos šoninės
  • 1 svogūno
  • 1 saliero stiebo
  • 3-4 skiltelių česnako
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio raudonėlio ir čiobrelio
  • 2 l vištienos sultinio
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Dideliame puode, ant šiek tiek alyvuogių aliejaus, apkepame smulkiai pjaustytą šoninę, kol lengvai apskrus. 

  2. Tuomet beriame smulkiai pjaustytą svogūną, salierą ir prieskonius. Viską kepame 5 minutes, kol daržovės suminkštės. 

  3. Po to, suverčiame nukoštas ir praskalautas konservuotas pupeles ir užpilame sultiniu. Verdame 20 minučių ant vidutinės ugnies. 

  4. Kuomet pupelių sriuba išverda, sutriname maisto tirntuvu ir patiekiame su skrudinta duona.