Go Back
Spausdinti
Makaronai su maskarpone ir spinatais

MAKARONAI SU MASKARPONE IR ŠPINATAIS

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Ant stalo per 20 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 220 g spageti makaronų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 200 g špinatų
  • 60 g grietinėlės
  • 80 g mascarpone sūrio
  • truputėlis tarkuoto muskato riešuto
  • šiek tiek tarkuoto parmezano
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia uždedame virti makaronus (vadovaujamės instrukcija ant pekelio ir stengiamės jų nepervirti).

  2. Kol verda makaronai, įkaitiname keptuvę ir į ją beriame smulkintą česnaką. Jį pakepame porą minučių, tuomet beriame špinatus ir, viską karts nuo karto maišydami, kepame dar kelias minutes, kol špinatai suvysta.

  3. Tada pilame grietinėlę, dedame maskarponę, įpilame porą šaukštų vandens, kuriame verda makaronai, ir viską gerai išmaišome iki vientiso padažo. Dedame druskos, pipirų, patarkuojame muskato riešuto – ragaujame. Jei kažko iš jau idėtų ingridientų į padažą trūksta, padidiname juos savo nuožiūra.

  4. Tada traukiame makaronus iš puodo ir dedame į keptuvę su padažu. Gausiai patarkuojame parmezano sūrio ir viską dar sykį gerai išmaišome.