Go Back
Spausdinti
Sventiniai pusryciai

ŠVENTINIAI PUSRYČIAI

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Ant stalo per 20 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 2 kruasanų
  • 4 kiaušinių (didelių)
  • 1 šaukšto sviesto
  • 50-70 g rūkytos lašišos
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • žiupsnelio laiškinio česnako

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasiruošiame kruasanus: juos perpjauname išilgai, apibarstome druska, pipirais ir šiek tiek paskrudiname ant įkaitusios keptuvės (nepilame aliejaus, nes šie kepiniai savyje turi pakankamai sviesto) – skrudinkite tumpai, kadangi jie greitai gali pradėti svilti.

  2. Tuomet į atskirą puodą dedame sviestą ir įmušame kiaušinius. Kaitiname ant mažos kaitros ir nuolat maišome, kol sviestas ištirps, o kiaušiniai iškeps. Labai svarbu kiaušinių neperkepti (tobula konsistencija, kuomet kiaušiniai jau iškepę, tačiau dar šiek tiek drėgnoki ir nesušokę į didelius gumuliukus).

  3. Į iškepusią kiaušinienę beriame šiek tiek druskos, pipirų ir smulkintų laiškinių česnakų. Ant kruasano puselės uždedame rūkytos lašišos ir viską užklojame iškepta skystoka kiaušiniene. Patiekiame su kavos puodeliu.