Užverdame puodą su vandeniu, pasūdome ir uždedame virti makaronus iki al dente.
Kol verda makaronai, įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepame smulkiai pjaustytą vištieną. Kepdami pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų. Kuomet višta iškepa (3-5 minutės), ją išimame iš keptuvės.
Į keptuvę pilame šiek tiek šviežio alyvuogių aliejaus, beriame smulkintus česnakus, svogūną. Kepame, kol lengvai pageltonuos. Tuomet suverčiame plautus špinatus ir viską pakaitiname porą minučių, kol špinatai suvys.
Tada atgal į keptuvę suberiame jau iškepusią vištieną, pilame grietinėlę ir smulkintą pelėsinį sūrį. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname 2 minutes.
Šiame žingsnyje jūsų makaronai kaiptik turėtų išvirti. Suverčiame nukoštus makaronus į padažą, apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu ir viską labai išmaišome ir patiekiame.
Šie makaronai su vištiena gana gausūs labai skanaus padažo, tad rekomenduojame juos valgyti su skrudinta šviesia duona, su kuria labai patogu 'išlaižyti' visą padažą.