Go Back
Spausdinti
Naminiai riestainiai - beigeliai 340 x 510

Naminiai riestainiai - „Beigeliai“

Pasiruošimas 1 hour
Kepimo trukmė 30 minutes
Ant stalo per 1 hour 30 minutes
Pamaitins 8
Energinė vertė 228 kcal

Ingredientai

  • 7 g sausų mielių
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 180-250 ml šilto vandens
  • 500 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • šiek tiek sezamo sėklų, aguonų ar džiovintų svogūnų granulių dekoravimui

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia aktyviname mieles. Į indą su 120ml šilto vandens beriame sausas mieles su cukrumi ir nemaišius leidžiame pastovėti 5 minutes. Po 5 minučių labai gerai išmaišome mišinį, kad pilnai ištirptų cukrus.

  2. Dideliame inde, kuriame minkysime tešlą, sumaišome miltus su druska. Taip pat pilame prieš tai aktyvuotas mieles ir papildomai 60ml šilto vandens. 

  3. Minkome tešlą. Ji turėtų gautis drėgna, bet nelipni. Jei per sausa - pilame šaukštą, ar kelis, vandens, jei per drėgna - šiek tiek miltų. 

  4. Išminkytą tešlą dedame į aliejumi išteptą indą ir uždengę paliekama šiltai 1 valandai. 

  5. Praėjus 1 valandai tešlą paspaudome, kad išeitų oras ir paliekame dar 10 minučių pakilti. 

  6. Iš subrendusios tešlos suformuojame 8 vienodo dydžio kamuoliukus. Kiekvieno jų centre atsargiai pirštu padarome skylę ir suformuojame norimo dydžio riestainius. Tuomet sudedame ant kepimo skardos ir uždengę palaikome dar 10 minučių, kad pailsėtų tešla.

  7. Užverdame didelį puodą vandens ir jame išverdame kiekvieną "beigelį". Verdame po 1 minutę iš abiejų pusių. Svarbu nevirti visų iškarto, nes šie naminiai riestainiai virdami pučiasi ir gali sulipti. Mes verdame po 2 vienu metu.

  8. Išvirusius riestainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome norimais pagardais (sezamo sėklos, aguonos ar panašiai) ir kepame 220 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

  9. Ragaujame kątik iškepusius su sviestu ar kreminiu sūriu.