Pats geriausias ir ko gero tikriausias bolognese padažo receptas.
Dideliame puode, kuriame gaminsime padažą ant vidutinės kaitros įkaitiname alyvuogių aliejų. Tuomet beriame labai mažais kubeliais pjaustytas morkas ir svogūną, plonais pusžiedžiais pjaustytą saliero stiebą, susmulkintą česnaką ir džiovintą rozmariną (jį taip pat prieš beriant susmulkiname). Viską kepame apie 10 minučių.
Po to padidiname ugnį ir suberiame jautienos faršą. Beriame šiek tiek druskos ir pipirų ir kepame 3-5 minutes.
Kuomet mėsa gražiai apskrunda, suverčiame konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Pilame vyną, beriame džiovintą raudonėlį ir smulkintą čili pipirą, šiek tiek druskos ir pipirų. Taip pat dedame lauro lapus ir įmetame sultinio kubelį. Viską gerai išmaišome, įbarstome tarkuotą sūrį, šaukštu patriname konservuotus pomidorus ir uždengę verdame apie 2 valandas karts nuo karto pamaišydami.
Baigiant virti padažui, atskirame puode pasūdytame vandenyje išverdame spagečius. Juos nukošiame, dedame į lėkštę ir gausiai apipilame bolognese padažu. Prieš patiekiant apibarstome tarkuotu sūriu.
Kadangi padažo gamyba šiek tiek užtrunka, rekomenduojame gamintis jo iš karto daugiau. Padažą galima supilstyti į maistinius maišelius ir užšaldyti. išalkus teliktų keptuvėje pašildyti padažą, sumaišyti su spagečiais ir makaronai su bolognese padažu atsidurs labai greitai ant jūsų stalo!