Ko gero pačios tikriausios cezario salotos su naminiu majonezu.
Duoną supjaustome (arba suplėšome) 1 cm dydžio gabalėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome šiek tiek druskos, pipirų ir pašauname į 220 laipsnių orkaitę porai minučių, kol duona apskrus.
Tuo pat metu keptuvėje ant šlakelio aliejaus paskrudiname šoninės juosteles. Kuomet iškepa, dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius ir supjaustome 1 cm gabalėliais.
Romaninę salotą nuplauname, suplėšome lapus ir paliekame nusausėti.
Po to ateina cezario padažo eilė: į maišymo indą dedame atskirtus kiaušinių trynius (baltymų neišmetame, juos galėsime panaudoti kitam puikiam receptui). Taip pat kartu pilame raudono vyno actą ir dedame dižono garstyčias. Tuomet imame plakimo šluotelę ir palengva, plakdami kiaušinių trynius lengva srovele, pilame alyvuogių aliejų, kol gaunama majonezo konsistencija (štai jums ir naminio majonezo receptas).
Į gautą majonezą beriame smulkintą česnaką, ančiuvių file (arba ančiuvių pastą), įspaudžiame citrinos sultis ir įtarkuojame kietąjį sūrį. Labai gerai išmaišome.
Vištienos file (arba jų peteliškes) apibarstome druska, pipirais ar mėgiamais prieskoniais ir kepame ant keptuvės, kol iškepa.
Kuomet visi salotų ingridientai paruošti, į lėkštę dedame nusausintus salotų lapus, beriame smulkintą skrudintą šoninę ir duoną. Ant viršaus užpilame padažu ir dedame pjaustytą vištienos file.
Nenorintiems vargti ir gaminti majonezą patiems, siūlome kiaušinių trynius, alyvuogių aliejų, garstyčias ir vyno actą galima pakeisti 2-3 šaukštai majonezo.