Go Back
Spausdinti
Nicos-salotos-su-tunu-maza

Nicos salotos su tunu

Ko gero pačios skaniausios nicos salotos pasaulyje...

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes
Ant stalo per 30 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 1 sauja juodų alyvuogių
  • 1 sauja vyšninių pomidorų
  • 1 sauja šparaginių pupelių (tinka ir šaldytos)
  • 6-8 šviežios bulvytės
  • 1 little gem salota arba keli romaninės salotos lapai
  • 1 skardinė konservuoto tuno
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Padažo ingridientai

  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • 2 ančiuvių file arba šaukštas ančiuvių pastos
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas raudono vyno acto
  • žiupsnelis šviežių petražolių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Jaunas bulves labai gerai nuplauname ir uždedame virti šiek tiek pasūdytame vandenyje.

  2. Kadangi bulvės virs apie 15-20 minučių, kiaušiniai 7, o šparagai 3 minutes susiplanuojame virimo laiką taip, kad tame pačiame puode išvirtumėme kelis ingridientus. Iš pradžių 13 minučių verdame bulves, tuomet į bendrą vandenį dedame kiaušinius ir verdame 4 minutes. Tada į tą patį puodą beriame šaldytus ar šviežius šparagus ir paverdame dar 3 minutes.

  3. Išvirusius kiaušinius dedame po šaltu vandeniu, kad atvėstų, o šparagus ir bulves nukošiame ir kol dar garuoja greitai apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais (tokiu būdu karštos daržovės greitai prisigeria skonių).

  4. Gaminamės padažą: į grustuvę ar maisto plaktuvą dedame kaparėlius, česnaką, ančiuvius, garstyčias, pilame aliejų ir raudoną vyno actą. Viską sutriname ir padažą papildome smulkiai pjaustytomis petražolėmis, pipirais ir šiek tiek druskos (nepadauginam, nes ančiuviai pakankamai sūrūs). Viską gerai išmaišome.

  5. Nicos salotos konstruojamos taip: didelę lėkštę išklojame nuplautais ir nusausintais salotų lapais. Tuomet ant viršaus beriame virtus šparagus ir bulves. Papuošiame vyšninių pomidorų puselėmis ir alyvuogėmis. Ant viršaus verčiame tuną ir viską apšlakstome padažu.

  6. Salotas valgome užsigerdami atšaldytu baltu vynu ir įsivaizduojame, kad sėdime restorane žydrajame Prancūzijos krante.