Go Back
Spausdinti
krevečių salotos su mangais ir avokadais

Krevečių salotos su mangais, avokadais ir kitais skanumynais

Labai gardžiai gardžios salotos.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Ant stalo per 25 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 1 sunokęs mangas
  • kelios saujos salotų lapų (rekomenduojame iceberg)
  • 1 sunokęs avokadas
  • 1/2 raudono svogūno (nebūtinai)
  • 10 tigrinių krevečių (mes naudojame nevirtas šaldytas, tad prieš kepant jas atitirpiname).
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • 1/2 raudono čili pipiro (arba šiek tiek čili miltelių)
  • 1-2 trumpavaisiai agurkai

Padažo ingridientai

  • 1 šaukštas balto vyno acto
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis medaus
  • 1 šaukštelis garstyčių su grūdeliais
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Pasiruošiame salotų padažą. Inde sumaišome pašildytą medų su vyno actu, garstyčiomis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. 

  2. Nulupame mangą ir supjaustome kūbeliais. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą ir, taip pat, supjaustome kūbeliais (paaiškinimas kaip lengviausiai supjaustyti avokadą: čia).  Agurkus ir svogūną supjaustome pusžiedžiais.

  3. Salotą supjaustome plonomis juostelėmis, čili pipirą ir kalendrą susmulkiname. 

  4. Visas paruoštas daržoves ir vaisius beriame į salotinę.

  5. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudedame kepti atitirpintas krevetes (jei naudojame nevirtas). Kepame po 2 minutes iš kiekvienos pusės, taip pat pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų.

  6. Iškepusias krevetes dedame į paruoštą salotinę, ant viršaus pilame padažą ir viską gerai išmaišome.

  7. Šios krevečių salotos skaniausios dar šiltos, tad valgome nieko nelaukdami.