Go Back
Spausdinti
kubietiška kiauliena receptas

Kubietiška kiauliena

Taip, šis receptas užtruks: tiek marinavimas, tiek kepimas, tačiau, žinote, kaip ten būna - jei įdedate daug meilės ir laiko, tai ir skonis žymiai pagerėja.

Pasiruošimas 12 hours
Kepimo trukmė 6 hours
Ant stalo per 18 hours
Pamaitins 10

Ingredientai

  • 3-3,5 kg kiaulienos mentės gabalo be odos

Marinato ingridientai

  • 8 česnako skiltelės
  • 2 šaukšteliai malto kumino
  • 2 šaukšteliai maltų juodų pipirų
  • 4 šaukštai džiovinto ar šviežio raudonėlio
  • 2-3 apelsinų sultys ir tarkuotos žievelės
  • 3-4 laimo vaisių sultys ir tarkuotos žievelės
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 4-5 šakelės šviežios kalendros
  • 4-5 šakelės šviežios mėtos

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia, inde sumaišome smulkintą česnaką su smulkinta šviežia kalendra, mėta ir visais kitais marinato ingridientais.

  2. Nuo kiaulienos mentės nulupame odą (jei yra) ir nupjaustome riebalus, kad jų nebūtų per daug.

  3. Tuomet kiaulienos mentę ištriname marinatu ir marinuojame per naktį šaldytuve, dideliame inde, arba užsegamame plastikiniame maiše.

  4. Sekančią dieną įkaitiname orkaitę iki 135 laipsnių. Kepimo skardą išklojame dvigubu sluoksniu kepimo folijos. Ant jos dedame mėsą ir užpilame likusį marinatą, uždengiame folija, jos nesuspausdami, tam, kad 'folijos maiše' galėtų judėti oras ir 'glostytų' kiaulieną. 

  5. Mėsą kepame orkaitėje 3 valandas.

  6. Po to nuimame viršutinį folijos sluoksnį, padidiname orkaitės kaitrą iki 160 laipsnių ir kepame dar 2,5 valandas, kas 20-30 minučių pašlakstydami kepimo skardoje esančiomis sultimis ir marinatu.

  7. Kubietiška kiauliena iškepa, kuomet, duriant medinį smeigtuką, nejaučiamas pasipriešinimas. Išimtą kubietišką kiaulieną iš orkaitės paliekame 10-15 min 'pailsėti' ir patiekiame su keptomis daržovėmis, pupelėmis, ryžiais ar tiesiog sumuštiniuose.