Kininių kopūstų kimchi receptas. Rekomenduoju gaminti iš karto kuo daugiau, nes pamatysit, kaip greitai nebeliks...
Pekino kopūstą išilgai padaliname į 4 dalis, išpjauname lauk stiebą, supjaustome 4-5cm ilgio gabalėliais, juos nuplauname ir leidžiame vandeniui nuvarvėti.
Kopūstą ištriname druska ir palaikome kambario temperatūroje 2-3 valandas (kas pusvalanduką permaišome).
Kuomet išsisūdo - perplauname kelis kartus vandeniu ir nukošiame.
Puode užverdame 125ml vandens. Suberiame ryžių miltus, cukrų. Verdame kelias minutes maišydami, kol gaunasi tiršta košė. Leidžiame pravėsti.
Blenderyje sutriname svogūną, česnako skilteles, imbierą, čili skiedreles, žuvies/sojos padažą su pravėsusia ryžių koše.
Gautą pastą sumaišome su nusausintu pekino kopūstu, plonai pjaustytomis morkomis ir svogūnų laiškais. Viską sukrauname į stiklainį (paliekame kelis cm erdvės stiklainio viršuje).
Stiklainį 24 val. laikome kambario temperatūroje, o tada padedame į šaldytuvą.
Valgome bent po 3 dienų. Su laiku kimchi tampa tik skanesnis!