Go Back
Spausdinti
Kimci

Korejietiškas kimchi

Kininių kopūstų kimchi receptas. Rekomenduoju gaminti iš karto kuo daugiau, nes pamatysit, kaip greitai nebeliks...

Pasiruošimas 3 days
Pamaitins 12

Ingredientai

  • 1 kg pekino kopūsto
  • 120 g druskos
  • 1 šaukštas ryžių miltų
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 svogūnas
  • 8 skiltelės česnako
  • 3 cm imbiero gabalėlio
  • 3 šaukštai žuvies arba sojos padažo
  • 100 g džiovintų čili skiedrelių rekomenduoju korėjietiškas gochugaru, bet tiks ir paprastos;⁠
  • 1 morka;
  • 5 svogūnų laiškai.

Gamybos eiga

  1. Pekino kopūstą išilgai padaliname į 4 dalis, išpjauname lauk stiebą, supjaustome 4-5cm ilgio gabalėliais, juos nuplauname ir leidžiame vandeniui nuvarvėti. ⁠

  2. Kopūstą ištriname druska ir palaikome kambario temperatūroje 2-3 valandas (kas pusvalanduką permaišome). ⁠

  3. Kuomet išsisūdo - perplauname kelis kartus vandeniu ir nukošiame.⁠

  4. Puode užverdame 125ml vandens. Suberiame ryžių miltus, cukrų. Verdame kelias minutes maišydami, kol gaunasi tiršta košė. Leidžiame pravėsti.⁠

  5. Blenderyje sutriname svogūną, česnako skilteles, imbierą, čili skiedreles, žuvies/sojos padažą su pravėsusia ryžių koše. ⁠

  6. Gautą pastą sumaišome su nusausintu pekino kopūstu, plonai pjaustytomis morkomis ir svogūnų laiškais. Viską sukrauname į stiklainį (paliekame kelis cm erdvės stiklainio viršuje). ⁠

  7. Stiklainį 24 val. laikome kambario temperatūroje, o tada padedame į šaldytuvą. ⁠

  8. Valgome bent po 3 dienų. Su laiku kimchi tampa tik skanesnis!