Go Back
Spausdinti

Keptas sūrio pyragas

Amerikietiška klasika. Paprastas ir labai lengvas sūrio pyragas.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 1 hour
Ant stalo per 1 hour 10 minutes
Pamaitins 12
Energinė vertė 272 kcal

Ingredientai

Pyrago pagrindui

  • 100 g sviesto
  • 200 g sausainių
  • 50 g cukraus

Pyragui

  • 500 g kreminio sūrio
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 300 ml grietinės

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia ištirpiname sviestą. Tuomet į maisto trintuvą sudedame sausainius, 50g cukraus ir sumalame iki trupinių. Supilame tirpintą sviestą ir viską gerai išmaišome. 

  2. 20-23 cm kepimo skardą ištepame sviestu ir į ją suverčiame sausainių ir sviesto mišinį. Tolygiai paskirstome po visą skardą, lengvai paspaudome šaukštu ar mentele ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad pagrindas šiek tiek pastingtų.

  3. Atskirame inde sumaišome kreminį sūrį, cukrų ir kiaušinius. Viską labai gerai išmaišome. Po to sudedame kukurūzų krakmolą, grietinę ir išmaišome.  

  4. Sūrio pyragas beveik paruoštas! Belieka kreminio sūrio ir grietinės masę supilti ant iš šaldytuvo ištraukto pastingusio pyrago pagrindo, tolygiai paskirstyti ir kepti 150 laipsnių orkaitėje 1 valandą. Kepant rekomenduojame orkaitės apačioje pastatyti indą su vandeniu, kad pyragas neperdžiūtų ir nesutrūkinėtų. 

  5. Iškeptą pyragą palaikyti pravertoje orkaitėje kelias valandas, kad atvėstų ir pailsėtų, tik tuomet galima ragauti.