Go Back
Spausdinti
orkaiteje kepta kalakuto krutinele

Kalakuto krūtinėle orkaitėje

Šiuo būdu paruošite ypač sultingą kalakuto krūtinėlę, kurią bus galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

Pasiruošimas 2 hours
Kepimo trukmė 2 hours 15 minutes
Ant stalo per 4 hours 15 minutes
Pamaitins 8
Energinė vertė 130 kcal

Ingredientai

  • 2 L vandens
  • 1-1,5 kg svorio kalakuto krūtinėlė
  • 2 šaukštai druskos
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio arba baziliko
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių

Gamybos eiga

  1. Prieš kepimą kalakuto krūtinėlė turi šiek tiek pasisūdyti. Tad į pakankamai didelį indą su šiltu vandeniu, beriame 2 šaukštus druskos ir gerai išmaišome. Maišymui įdedame šiek tiek pastangų, kad druska ištirptų.

  2. Į indą su druskos tirpalu užmerkiame kalakuto krūtinėlę (svarbu, kad ji visa būtų apsemta) ir paliekame šaltai 2 valandoms.

  3. Po dviejų valandų mėsą ištraukiame iš mirkalo ir labai gerai nusausiname.

  4. Tada atskirame inde pasiruošiame prieskonių mišinį: sumaišome alyvuogių aliejų su raudonėliu, paprikos milteliais, druska ir pipirais. Jei norite, galite papildomai įdėti kmynų, česnako ar kitų mėgstamų prieskonių.

  5. Prieskonių ir aliejaus mišiniu ištriname mėsą ir, įdėję į kepimo indą/skardą, kepame 250 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

  6. Praėjus 15 minučių, orkaitę išjungiame, tačiau mėsos jokiu būdų neištraukiame ir neatidarinėjame durelių. Ją paliekame orkaitėje dar 2 valandoms. 

  7. Net ir išjungtoje orkaitėje mėsa nenustos kepti, o po 2 valandų ją jau galima ragauti. 

  8. Iškepusią kalakuto krūtinėlę galima laikyti šaldytuve 7-10 dienų ir valgyti su makaronais, sumuštiniuose, salotose ar kituose patiekaluose.