Go Back
Spausdinti
Kalakutienos troskinys mazas

Kalakutienos troškinys su lęšiais ir alumi

Patiekalas, kuris nepareikalaus daug darbo, bus sveikas ir skanus!

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 1 hour
Ant stalo per 1 hour 10 minutes
Pamaitins 4
Energinė vertė 441 kcal

Ingredientai

  • 500 g kalakutienos faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 žalia paprika
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 čili pipiras
  • 1 morka
  • 200 g šaldytų kukurūzų
  • 1 skardinė konservuotų pupelių (raudonų arba juodų)
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 100 g nuplautų džiovintų lęšių
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 250 ml alaus (rekomenduojame tamsų)
  • 30 g juodo šokolado
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio džiovintos rūkytos paprikos
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek aliejaus kepimui

Gamybos eiga

  1. Puode storu dugnu, kuriame bus verdamas kalakutienos troškinys, įkaitiname aliejų iki vidutinės-aukštos temperatūros ir apkepame faršą su šiek tiek druskos, pipirų.

  2. Kepame kol išgaruoja beveik visos išsiskyrusios sultys (7-10min). Jei pradeda svilti, pilame papildomai šiek tiek aliejaus. Iškepusią mėsą išberiame į atskirą indą.

  3. Į tą patį puodą beriame kūbeliais pjaustytą morką, svogūną, žaliąją papriką, smulkintą čili pipirą ir česnaką. Kepame kol svogūnai suminkštės.

  4. Kuomet svogūnai suminkštėja, į puodą gražiname iškeptą mėsą. Į ją įmaišome pomidorų pastą ir pakepame apie 30 sekundžių. Taip pat suberiame prieskonius ir pilame alų. Alus nuplaus puodo dugne prikepusią mėsą, kuri suteiks troškiniui skanumo (šis procesas dar vadinamas deglaze). Dėl alkoholio taip pat nevertėtų jaudintis, kadangi užviręs jis tiesiog išgaruos.

  5. Viską pakepame kelias minutes kol nugaruos alus, o tada suverčiame šaldytus kukurūzus, konservuotas pupeles, konservuotus pomidorus, nuplautus lęšius, sultinį ir dedame šiek tiek šokolado (nuo šokolado kalakutienos troškinys taps sodresnis ir išraiškingesnis). Taip pat įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišę paliekame virti ant mažos ugnies 1 valandą.

  6. Patiekimui galima naudoti grietinę, avokadą, svogūnų laiškus ir laimo sultis.