Patiekalas, kuris nepareikalaus daug darbo, bus sveikas ir skanus!
Puode storu dugnu, kuriame bus verdamas kalakutienos troškinys, įkaitiname aliejų iki vidutinės-aukštos temperatūros ir apkepame faršą su šiek tiek druskos, pipirų.
Kepame kol išgaruoja beveik visos išsiskyrusios sultys (7-10min). Jei pradeda svilti, pilame papildomai šiek tiek aliejaus. Iškepusią mėsą išberiame į atskirą indą.
Į tą patį puodą beriame kūbeliais pjaustytą morką, svogūną, žaliąją papriką, smulkintą čili pipirą ir česnaką. Kepame kol svogūnai suminkštės.
Kuomet svogūnai suminkštėja, į puodą gražiname iškeptą mėsą. Į ją įmaišome pomidorų pastą ir pakepame apie 30 sekundžių. Taip pat suberiame prieskonius ir pilame alų. Alus nuplaus puodo dugne prikepusią mėsą, kuri suteiks troškiniui skanumo (šis procesas dar vadinamas deglaze). Dėl alkoholio taip pat nevertėtų jaudintis, kadangi užviręs jis tiesiog išgaruos.
Viską pakepame kelias minutes kol nugaruos alus, o tada suverčiame šaldytus kukurūzus, konservuotas pupeles, konservuotus pomidorus, nuplautus lęšius, sultinį ir dedame šiek tiek šokolado (nuo šokolado kalakutienos troškinys taps sodresnis ir išraiškingesnis). Taip pat įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišę paliekame virti ant mažos ugnies 1 valandą.
Patiekimui galima naudoti grietinę, avokadą, svogūnų laiškus ir laimo sultis.